Pripravte si zaujímavý recept na namáčané jablká, ktoré nielen že dobre chutia, ale sú aj skvelou prevenciou proti osteoporóze a chránia náš organizmus pred rôznymi infekciami. Dôvodom je aj to, že jablká obsahujú veľké množstvo kyseliny vápenatej a askorbovej.
Toto ovocie je dobré jesť pred hlavným jedlom, pretože stimuluje chuť do jedla a tým zlepšuje trávenie.
Najdôležitejšie je, že proces prípravy vám nebude trvať veľa času a úsilia, pretože toto je ten najjednoduchší recept.
Ingrediencie:
- 2 kg malých jabĺk
- 3 litre vody
- 150 g cukru
- 150 g medu
- 2 pl soli
- Hroznové a ríbezľové listy
Príprava:
- Jablká dobre umyte a vložte ich do veľkej smaltovanej nádoby.
- V hrnci si zmiešajte soľ, cukor a med s vodou. Priveďte to k varu a nechajte prevariť. Hrniec následne odstráňte z plameňa a vodu okamžite nalejte na jablká.
- Pridajte hroznové a ríbezľové listy.
https://www.instagram.com/p/CCOdeKPByVt/
- Na vrch nádoby položte tanier alebo dosku na krájanie a položte naň nejakú záťaž. Jablká nechajte 2 týždne pri izbovej teplote, aby prešli procesom kvasenia.
- Poslednou fázou bude premiestnenie jabĺk do sterilizovaných nádob a zalievanie precedeným nálevom.
Namočené jablká je možné takto skladovať niekoľko mesiacov, takže môžete použiť napríklad 10 alebo 100 kg bez obáv, že sa pokazia.
Zdroj: takprosto.cc