Tento dezert sa pripravíte len za 15 minút a pritom nemusíte nič piecť! Jemný puding v kombinácii s vareným kondenzovaným mliekom, čokoládovou polevou a opečenými arašidmi je veľmi podobný tyčinkám Snickers. O tento recept vás budú prosiť všetci priatelia!
Ingrediencie
450 – 500 g čokoládových sušienok
600 ml mlieka
4 žĺtka
100 g cukru
50 g masla
Múka – 50 g;
10 g vanilkového cukru
1 plechovka vareného kondenzovaného mlieka
200 g opražených arašidov
Poleva
30 ml mlieka
70 g masla
2 pl kakaa
4 pl cukru
Postup
- Štyri žĺtka si zmiešajte s obyčajným cukrom a vanilkovým cukrom, pridajte múku a dôkladne premiešajte metličkou. K zmesi postupne prilievajte horúce mlieko, vymiešajte ju do hladka a položte na sporák, kde krém za stáleho miešania povarte.
- Keď je krém pripravený (dostatočne zhustne), pridajte maslo a nechajte ho mierne vychladnúť.
- Do formy si nalejte pár polievkových lyžíc krému, rozotrite ho po celom povrchu a následne naň poukladajte vrstvu čokoládových sušienok.
- Ďalej nasleduje vrstva vareného kondenzovaného mlieka + puding. Potom znova zopakujte vrstvu sušienok, kondenzovaného mlieka a pudingu. Poslednou vrstvou sú sušienky a puding.
- Ďalej si pripravte polevu zmiešaním cukru, mlieka, kakaa a masla. Položte hrniec na plameň a počkajte, kým sa cukor úplne rozpustí. Hotovú polevu nalejte na koláč.
- Snickers dezert je takmer pripravený! Zostáva ho už iba posypať opraženými arašidmi a dozdobiť vareným kondenzovaným mliekom.
Dobrú chuť!