Námrazu v mrazničke som už nemala 3 roky. Pomohol mi tento trik

V chladničkách bez protimrazového systému sa v mrazničke občas vytvorí snehová pokrývka alebo ľad. Samozrejme, nie je to nič, čo by tam malo byť! Určite ale nechcete stráviť celý deň pri rozmrazovaní chladničky a odstraňovaní roztopeného ľadu. Pustite sa do toho efektívnym spôsobom!

Plastová fľaša s horúcou vodou vám môže pomôcť rozmraziť mrazničku omnoho rýchlejšie. Pre urýchlenie procesu tam môžete vložiť niekoľko naraz.

Ľad môžete rozmrazovať ešte rýchlejšie pomocou rozprašovača a horúcej vody. Stačí ho nastriekať na zľadovený povrch a uvidíte, ako sa okamžite začne topiť – vám stačí, aby ste mali čas na utretie prebytočnej vody.

Ak už je mraznička úplne bez ľadu, vykonajte ešte jeden dôležitý krok – na povrch suchej (!) mrazničky naneste glycerín pomocou vatového tampónu. Ľad sa potom bude tvoriť omnoho neskôr a v oveľa menšom rozsahu.

Ľad sa zvyčajne tvorí aj preto, že do mrazničky vložíte otvorené jedlo, ktoré uvoľňuje vlhkosť. Preto sa odporúča uchovávať potraviny uzatvorené, napríklad v plastových nádobách.

Skontrolujte tesnenie mrazničky – zatvorte dvierka spolu s prúžkom papiera. Potom ho skúste vybrať. Ak to pôjde ľahko, dvere nie sú vzduchotesné – preto sa ľad tak rýchlo hromadí. Je potrebné zavolať odborníka a vymeniť tesnenie.

A ešte ďalšie dômyselné a rýchle tipy na rozmrazovanie: dajte ventilátor pred mrazničku alebo použite fén – ľad sa začne topiť rovno pred vašimi očami! Za 30-60 minút bude mraznička úplne roztopená.

zdroj: youtube.com

Back To Top