Pripravte si nepečený dezert bez cukru, múky a masla! Neverila som, že môže byť tak chutný

Pripravte si chutný dezert bez múky, masla a cukru! Možno sa vám zdá, že bude úplne bez chuti alebo vodnatý,  no opak je pravdou. Pochúťka je jemná a textúrou pripomína obľúbené „vtáčie mlieko“. Dezert s nízkokalorickým tvarohom bude mať 100 kalórií na 100 g produktu.

Ingrediencie

  • 600 g jemného tvarohu
  • 2 vajcia
  • 100 g medu
  • 40 g škrobu
  • 500 ml mlieka
  • 20 g želatíny
  • Vanilkový extrakt

Postup

Zalejte si želatínu 100 ml mlieka a nechajte ju nabobtnať na 10 minút.

Zmiešajte vajcia, škrob, trochu mlieka a premiešajte. Teraz prilejte aj zvyšok mlieka a ešte raz premiešajte.

Vytvorenú zmes položte na sporák na mierny plameň a varte za stáleho miešania. Keď začne vrieť, nechajte ju povariť ešte 1 minútu. Keď krém vychladne, pridajte do neho med a vanilkový extrakt.

Tvaroh si ešte rozšľahajte mixérom, pridajte do neho krém a zohriatu želatínu (60°С). Šľahajte, kým nezískate hladkú konzistenciu.

Výslednú zmes premiestnite do okrúhlej formy, prikryte ju potravinovou fóliou a vložte do chladničky aspoň na 6 hodín.

Ak chcete, aby bol dezert o niečo sladší, pridajte viac medu. Vrch zákusku môžete ozdobiť napríklad bobuľovitým ovocím. Ak máte radi čokoládu, môžete ju nastrúhať alebo nechať roztopiť a poliať ňou celý dezert. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top