Jahodové poháre s mascarpone. Stačí navrstviť všetko do pohára a je hotové

Najlepšia a najrýchlejšia ovocná pochúťka pod slnkom. Len 4 suroviny a jahody vytvoria dokonalú chuť!

Potrebujeme:

25 dkg mascarpone

5 dkg bielej čokolády

2 – 2,5 dl šľahačkovej smotany

10 dkg práškového cukru

40 dkg jahôd

Postup:

Bielu čokoládu si rozpusťte vo vodnom kúpeli. Mascarpone zmiešajte s 5 dkg práškového cukru, pridajte roztopenú bielu čokoládu a vyšľahnú šľahačku. Polovicu umytých a odstopkovaných jahôd roztlačíme vidličkou a zmiešame so zvyšným práškovým cukrom. Druhú polovicu jahôd si nakrájame na menšie kúsky.

Rozmačkané jahody so šťavou spolu s krémom vrstvíme do pohárov, navrch naukladáme nakrájané jahody a dáme dobre vychladiť do chladničky. Podávame. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: napadovy.blog

Back To Top