Najlepšia a najrýchlejšia ovocná pochúťka pod slnkom. Len 4 suroviny a jahody vytvoria dokonalú chuť!
Potrebujeme:
25 dkg mascarpone
5 dkg bielej čokolády
2 – 2,5 dl šľahačkovej smotany
10 dkg práškového cukru
40 dkg jahôd
Postup:
Bielu čokoládu si rozpusťte vo vodnom kúpeli. Mascarpone zmiešajte s 5 dkg práškového cukru, pridajte roztopenú bielu čokoládu a vyšľahnú šľahačku. Polovicu umytých a odstopkovaných jahôd roztlačíme vidličkou a zmiešame so zvyšným práškovým cukrom. Druhú polovicu jahôd si nakrájame na menšie kúsky.
Rozmačkané jahody so šťavou spolu s krémom vrstvíme do pohárov, navrch naukladáme nakrájané jahody a dáme dobre vychladiť do chladničky. Podávame. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: napadovy.blog