Cesnak veľký ako päsť. Efektívne hnojivo pre veľký cesnak s ktorým bude vaša úroda obrovská

Bez ohľadu na kultúru, každý záhradník sa určite snaží získať úrodu, ktorá je dosť na celú zimu. A je tiež žiaduce, aby plodina bola nielen chutná, ale aj veľká. Toto tvrdenie nepochybne platí aj pre cesnak.

Ak chcete získať dobrú úrodu veľkého cesnaku, mali by ste použiť jednoduché, ale veľmi efektívne hnojivo. Medzi výhody tohto hnojivá patrí nielen účinnosť, ale aj prirodzenosť, pretože v jeho zložení neexistuje žiadna chémia!

Budete potrebovať:

trávu – pol vedra;

zem – 1 kg;

droždie – 1 balenie;

cukor – 5 lyžíc;

vodu;

popol

Najprv si musíte pripraviť tzv. zelené hnojivo. Aby ste to dosiahli, musíte zobrať pol vedra akejkoľvek zelenej šťavnatej trávy, pridať k nej 1 kg zeminy a doplniť vodou. Hnojivo zo zeleného dusíka sa musí nechať vylúhovať 3 dni, v týchto dňoch sa musí pravidelne miešať.

Keď je zelené hnojivo pripravené, musíte pripraviť druhú časť hnojenia. Za týmto účelom zoberte pol litra teplej vody a vsypte do nej balíček droždia. Potom pridajte 5 pol.lyžíc  cukru a dobre premiešajte. Výslednú zmes prikryte a nechajte ju štát pol hodiny. Je lepšie uzavrieť nádobu nie vekom, ale látkou, aby zmes „dýchala“.

Po pol hodine nalejte pripravené droždie do zeleného hnojiva, dobre premiešajte a nechajte asi ďalšie 2 hodiny. Nakoniec, tesne pred zalievaním, pridajte popol do hnojiva. Podiel zavlažovania takýmto hnojivom je 1 liter hnojiva na 10 litrov čistej vody.

Najlepšie je pri zalievaní cesnaku použiť rukavice, pretože ak sa hnojivo dostane na pokožku, zápach z neho môže zostať niekoľko dní.

Táto metóda tiež pomôže, ak cesnak zožltne. Okrem toho je toto hnojivo skvelé pre cibuľu. Cesnak by sa mal kŕmiť touto zlúčeninou dvakrát za sezónu: prvýkrát – po odstránení semien, druhýkrát – po 2 týždňoch. Ak sa vám nepodarilo zaliať cesnak okamžite po odstránení semien, je to v poriadku, hlavná vec je zachovať dvojtýždňový interval medzi zalievaním. Na cibuľu bude stačiť a jedno zalievanie. Hlavnou vecou je nezabudnúť na navlhčenie pôdy pred hnojením, aby hnojivo dosiahlo do koreňov.

A nižšie si môžete pozrieť video o tejto metóde a aké výsledky dáva.

 

ZDROJ: Youtube | Вдали от города