Čerešňový puding s ovocím je hitom tohto leta. Príprava zaberie pár minút

Yorkshirský puding je tradičný anglický pokrm, ktorý sa najčastejšie podáva s pečeným hovädzím mäsom. Dnes vám ponúkneme sladkú verziu tohto vzdušného dezertu.

Budete na to potrebovať vajcia, mlieko, múku a trochu smotany. Aj bez použitia prášku do pečiva a sódy bude cesto krásne nadýchané. Ako náplň si môžete zvoliť akékoľvek mrazené alebo čerstvé bobuľovité ovocie. Čerešňový puding je perfektným riešením pre rýchly dezert v ktoromkoľvek ročnom období.

Ingrediencie

  • 350 g čerešní
  • 3 vajíčka
  • 100 g hladkej múky
  • 150 ml mlieka
  • 50 ml smotany
  • 1 pl masla
  • 2 pl práškového cukru
  • ½ čl vanilkového extraktu

Postup

Vykôstkujte čerešne. Ak použijete mrazené bobule, vopred ich vyberte z mrazničky, aby sa rozmrazili.

Vyšľahajte si vajcia s 1 polievkovou lyžicou práškového cukru, pridajte vanilkový extrakt a za stáleho šľahania pomaly prilievajte mlieko a smotanu.

Následne do zmesi pridávajte múku v postupných dávkach – zakaždým ju dobre vyšľahajte, aby vám v nej nezostali žiadne hrudky.

Formičky na pečenie si vymastite maslom. Predhrejte si rúru na 200 stupňov a zohrejte v nej formičky na 5 minút.

Do každej formičky vložte 10 bobúľ, nasypte práškový cukor a naplňte ich cestom. Pečte približne 20 minút.

Takýto chutný dezert si môžete pripraviť na raňajky, ako dezert alebo v prípade, že chcete potešiť svoje ratolesti. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top