Yorkshirský puding je tradičný anglický pokrm, ktorý sa najčastejšie podáva s pečeným hovädzím mäsom. Dnes vám ponúkneme sladkú verziu tohto vzdušného dezertu.
Budete na to potrebovať vajcia, mlieko, múku a trochu smotany. Aj bez použitia prášku do pečiva a sódy bude cesto krásne nadýchané. Ako náplň si môžete zvoliť akékoľvek mrazené alebo čerstvé bobuľovité ovocie. Čerešňový puding je perfektným riešením pre rýchly dezert v ktoromkoľvek ročnom období.
Ingrediencie
- 350 g čerešní
- 3 vajíčka
- 100 g hladkej múky
- 150 ml mlieka
- 50 ml smotany
- 1 pl masla
- 2 pl práškového cukru
- ½ čl vanilkového extraktu
Postup
Vykôstkujte čerešne. Ak použijete mrazené bobule, vopred ich vyberte z mrazničky, aby sa rozmrazili.
Vyšľahajte si vajcia s 1 polievkovou lyžicou práškového cukru, pridajte vanilkový extrakt a za stáleho šľahania pomaly prilievajte mlieko a smotanu.
Následne do zmesi pridávajte múku v postupných dávkach – zakaždým ju dobre vyšľahajte, aby vám v nej nezostali žiadne hrudky.
Formičky na pečenie si vymastite maslom. Predhrejte si rúru na 200 stupňov a zohrejte v nej formičky na 5 minút.
Do každej formičky vložte 10 bobúľ, nasypte práškový cukor a naplňte ich cestom. Pečte približne 20 minút.
Takýto chutný dezert si môžete pripraviť na raňajky, ako dezert alebo v prípade, že chcete potešiť svoje ratolesti. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru