Na plastovú fľašu som dala cement a onedlho som mala najkrajšiu záhradnú dekoráciu

Mnoho ľudí chce mať zo svojej záhradky miesto, kde môžu relaxovať a zabudnúť na starosti každodenného života. V tom im môžu pomôcť nielen kvety a rastlinky, ale aj rôzne dekorácie a sošky. Napríklad takýto domček, ktorý je ideálny aj v prípade, že máte na svojej záhrade malých škriatkov.

Vytvorte si ho sami z obyčajnej plastovej fľaše, z ktorej sa dajú urobiť skutočné zázraky!

Budete potrebovať:

  • veľkú plastovú fľašu
  • mäkký drôt
  • cement
  • piesok
  • akrylové farby
  • podkladovú farbu
  • nástroje

Postup

Základom a budúceho rozprávkového domu je obyčajná plastová fľaša, jej veľkosť si môžete zvoliť podľa vlastného uváženia. V tomto prípade ide o 10-litrovú fľašu. Pred začatím stavby si základ (fľašu) omotajte mäkkým kovovým drôtom krúživým pohybom.

Potom pripravíme samotný roztok: zmiešame si 1 dávku cementu s 2 dávkami piesku. S výslednou hmotou si vytvorte kostru domu a nezabudnite na vežu, na ktorej bude napodobenina strechy. Nechajte kompozíciu schnúť jeden deň.

Po uplynutí 24 hodín si môžete suchý povrch domčeka navlhčiť napríklad vodou v rozprašovači a zakryte ho druhou vrstvou zmesi. Pri tejto fáze už začnite s vytváraním všetkých rozpoznateľných detailov domu: okná, dvere, strecha, ozdoby. Stále však ide ešte len o náčrt. Doprajte mu 4 hodiny na zaschnutie.

Po uplynutí tejto doby je potrebne prejsť na konečnú podobu domčeka. Jasne si vyznačte všetky hranice, čiary a textúry. Po dosiahnutí ideálu nechajte všetko úplne zaschnúť približne na 5 dní.

Keď už je povrch domčeka úplne suchý, odstráňte z neho všetok prach a cementové kúsočky. A teraz sa konečne môžete presunúť k maľovaniu. Prvá vrstva akrylovej farby je zmiešaná v pomere 50 na 50 s podkladovou farbou, v tomto prípade vznikla hnedá farba. V tomto kroku musíte na dne fľaše urobiť otvor.

Ďalší náter je žltý a posledný, tónovací – biely. Vrchné vrstvy sa najlepšie nanášajú nie štetcom, ale špongiou. Vďaka tomu bude farebné pokrytie vyzerať výraznejšie a objemnejšie. Domček je hotový, zostáva mu už len nájsť obyvateľa.

A nižšie si môžete pozrieť podrobnejšie video o tom, ako si vytvoriť takýto okrasný domček do záhrady…

 

Back To Top