Vždy mám doma balíček náplastí navyše. Stačí že jednu rozbalím a môžem ju použiť na toto

Na odrené miesta na nohách a neúmyselné porezania si vo väčšine prípadov aplikujeme náplaste. Umožňuje nám ochrániť si ranu pred ďalším poškodením a infekciou. Ľudská vynaliezavosť a snaha zjednodušiť si život rozšírila možnosti využitia tejto pomôcky aj na situácie, ktoré zažívame v každodennom živote.

Vyriešte s nami malé problémy, ktoré zvládnete s použitím obyčajnej náplasti…

Využitie náplasti v každodennom živote

 

Izolácia drôtu

Ak potrebujete izolovať vodič, ale nemáte k dispozícii izolep, použite textilnú náplasť. Je odolná, elastická a dokáže sa lepšie prichytiť k povrchu než lepiaca páska.

 

Zátka na zástrčku

Zvedavé deti rady objavujú nové veci. Preto sa môže ľahko stať, že sa prstami, prípadne iným predmetom dotknú zásuvky, a dôjde k nešťastiu. Ak potrebujete rýchlo eliminovať toto nebezpečné pokušenie, zakryte zástrčku pomocou náplasti. Takéto dočasné riešenie je lepšie ako nič.

 

Trieska v prste

Ostala vám trieska v prste? Žiaden problém. Ak je na povrchu viditeľná časť triesky, prilepte na toto miesto lepiacu náplasť a prudko potiahnite v smere osi triesky. Prilepí sa na náplasť a zostane na nej.

 

Francúzska manikúra

Na výrobu elegantnej francúzskej manikúry nie je potrebné ísť k manikérke alebo si kupovať špeciálne šablóny. Stačí, ak si prúžky nastriháte z lepiacej náplasti a prilepíte si ich na nechty.

 

Čistenie odevov

Lepiaca páska na valčekoch určených na čistenie odevov končí často v tom najnevhodnejšom okamihu. Ak nemáte k dispozícii náhradný valček, použite náplasť. Tento postup je trochu časovo náročný, ale vďaka náplasti si môžete vyčistiť aspoň tie najproblémovejšie oblasti.

 

Klzká podrážka na topánkach 

Jeden z najužitočnejších a najpopulárnejších spôsobov použitia náplasti je jej prilepenie k podrážkam od topánok. Aby ste sa vyhli vtipnému tancovaniu, musíte si najskôr podrážky dobre umyť a vysušiť. Potom si na ne nalepte niekoľko kúskov fixačnej náplasti na cievke.

 

Pasca na muchy

Z náplasti si môžete vytvoriť bezpečnú pascu na mušky. Všetko, čo potrebujete, je posypať pásku cukrom a zavesiť ju na strop. Sladké upúta pozornosť hmyzu a priľnavý prúžok im nedovolí odletieť.

 

Škrabance od nábytku

Na ochranu drahej podlahy pred poškriabaním, napríklad od stoličiek, vám pomôže stará dobrá náplasť. Olepte ňou všetky nohy stoličiek a stolov. Ak sa teda rozhodnete hýbať s týmto nábytkom, vaša podlaha už ostane nedotknutá.

 

Tiché dvere

Hlasitý zvuk pri otváraní dverí dokáže vystrašiť každého. Ak aj vo vašej domácnosti znie každé zavretie dverí ako dunenie hromu, nalepte na ich okraje náplasť. Materiál zmäkčí náraz dvoch tvrdých povrchov a vy sa zbavíte nepríjemného zvuku.

 

Rukoväť noža

Keď sa vyberieme na piknik, vo väčšine prípadov si so sebou nesieme aj nôž. Vo vlhkých dlaniach môže tento nástroj spôsobiť vážne poškodenie. Ak chcete nôž pevne držať v ruke, zabaľte rukoväť do náplasti. Práca vám vďaka tomu pôjde ako po masle.

 

Správne použitie náplasti

Počas varenia ste sa už určite neraz porezali do prsta a prvú vec, ktorú ste urobili, bolo zalepenie rany náplasťou. Ukážeme vám trik, s ktorým bude náplasť sedieť dokonale.

Vezmite náplasť a rozstrihnite jej lepiacu časť na polovicu z oboch strán.

Získate takýto tvar.

Teraz pripevnite náplasť na ranu, ohnite okraje a prilepte ich priečne. Týmto spôsobom náplasť dobre pripevníte, nebude vyčnievať a bude tesne priliehať na pokožku.

Dúfame, že tieto tipy vám budú nápomocné. Neočakávané situácie sa vyskytujú neustále, preto je dobré byť na ne pripravený.

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top