Vyskúšajte si tento recept na najchutnejšie buchty, aké ste kedy piekli! Sú pekne nadýchané a úžasné

Mäkké a jemné koláče s lahodnou náplňou potešia každú vašu návštevu.

Na prípravu potrebujete:

  • 500 g čerešní bez kôstok
  • 125 g cukru
  • 25 g škrobu (kukuričný alebo obyčajný)

Na prípravu cesta potrebujete tieto prísady:

  • 200 ml teplého mlieka
  • 20 g čerstvého droždia
  • 75 g cukru
  • 2 vajcia
  • vanilkový lusk (voliteľné)
  • štipka soli
  • 40 g masla
  • 30 g oleja
  • 600 g hladkej múky

 

Postup

Čerešne vložte do hrnca, zmiešajte ich s polovicou cukru a nechajte pôsobiť 20 minút.

Zvyšný cukor zmiešajte so škrobom a premiešajte.

Čerešne v hrnci položte na malý oheň a premiešajte. Priveďte ich k varu, odstráňte zo sporáka, nasypte na ne cukor so škrobom a dobre premiešajte.

Hrniec položte znova na sporák, na malý plameň, priveďte čerešne k varu a nechajte ich povariť 1 minútu.

Na cesto si zmiešajte všetky ingrediencie, pridajte preosiatu múku a vymieste si cesto.

 

Vložte ho do vrecka a vložte do hrnca s teplou vodou asi na 1 hodinu.

Cesto potom rozdeľte na 18 kúskov a vytvorte si koláče s čerešňovou náplňou, okraje opatrne pritlačte.

Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie, koláče rovnomerne poukladajte, prikryte utierkou a nechajte pôsobiť 15 minút.

Koláče ešte potrite vymiešaným vaječným žĺtkom.

Rúru rozohrejte na 180 stupňov a pečte asi 20 minút.

Zdroj: souspark.ru

Back To Top