Potrebujete inšpiráciu? Pozrite sa na neštandardné riešenie bytu s rozlohou 30 m2

Typický vzhľad garsónky je pravdepodobne známy všetkým. Jedná sa o skromný byt s malou kúpeľňou, kompaktnou kuchyňou a malou izbou. Zdalo by sa, že jej funkčnosťou a vzhľadom sa už nedá nič urobiť, no ponúkame vám inšpiráciu jednej ženy, ktorá pristupovala k rekonštrukcii kreatívne, navyše, absolútne všetku prácu, vrátane inštalácie dosiek, miesta na spanie a špajze, robila vlastnými rukami. Náklady na všetku prácu vrátane nábytku, stavebných materiálov a vybavenia predstavovali len 2500 eur.

Kúpeľňa predstavuje najmenšiu miestnosť tohto bytu. Nedá sa tam pomaly ani chodiť, preto si žena zvolila sprchovací kút a potom tam položila otvorenú úzku poličku, kde je uložené všetko, čo je potrebné do kúpeľne.

V kompaktnej kuchyni si nainštalovala otvorené police, kuchynskú dosku, skrinky pod umývadlom a sporák s dvoma horákmi. Žije sama a je to pre ňu viac ako dosť, aj keď prídu hostia.

Vzhľadom k tomu, že rozloha kuchyne má len 5 metrov štvorcových, rozhodla sa nekupovať samostatný stôl, pretože aj ten najkompaktnejší model zaberie veľa miesta. Vytvorila si akýsi barový pult, ktorý súčasne slúži ako pracovný a jedálenský stôl. Môžete si zaň sadnúť z dvoch strán. Vľavo je chladnička.

V kuchyni sa skrýva aj malá práčka, ktorá sa nezmestila do kúpeľne.

Izba predstavuje 20 metrov štvorcových, čo žene umožnilo „trochu sa pohrať“ s dizajnom a vytvoriť niečo neobvyklé. Najprv však začala zľahka: pracovný kútik pri okne.

Oproti je skladací gauč, ktorý kúpila špeciálne pre hostí.

Oproti oknu je jej pýcha – neobvyklá vyvýšená posteľ, pohodlná špajza pod posteľou a pomerne priestranný šatník.

Vedľa postele sú police, ktoré uľahčujú výstup na vysokú posteľ. Vnútri sú koše s maličkosťami.

Na boku sú zrkadlové dvere do šatníka.

Zo šatne sa môžete dostať do špajze pod posteľou! Vpravo dole je priechod.

Tu sa zasvieti svetlo. Je tam dostatok priestoru. Sem si žena ukladá sezónne veci a tie, ktoré sa len zriedka používajú.

Všetko vytvorila vlastnými rukami! Páči sa vám takéto premyslené zariadenie garsónky?

zdroj:pinterest.com