Mleté mäso s kapustou, kyslou smotanou a luxusnou omáčkou na jednom plechu. Nikto mu neodolá

Ak ste unavení klasickými jedlami, urobte si túto pochúťku. Je famózne a jeho príprava je veľmi rýchla. Ak milujete kapustu aj mleté mäso, potom budete nadšení Vy aj Vaša rodina. Pripravte si tento výdatný a chutný pokrm ešte dnes. Určite sa k tomuto receptu budete radi vracať. 

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa
  • 300 g kapusty
  • 100 g ryže
  • 1 vajce
  • soľ
  • mleté ​​čierne korenie

OMÁČKA

  • 3-4 lyžice kyslej smotany
  • 0,5 pohára vody
  • 2 lyžice paradajkovej omáčky

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Nakrájajte kapustu na primerané kúsky. Uvarte ryžu podľa návodu na obale. Zmiešajte mäso s ryžou, vajcom, kapustou, osoľte a okoreňte.
  2. Mokrými rukami vytvarujte šišky. Teraz si pripravte omáčku zmiešaním všetkých surovín. Mleté mäso vytvarované do fašírok môžete buď opekať na oleji v panvici, alebo piecť v rúre.
  3. Ak ich opekáte na panvici, nakoniec na chvíľu povaríme aj omáčku a podávajte k mäsu. Ak je pečiete v rúre, omáčkou mäso prelejte a dopečte ešte 10 minút.

Zdieľajte tento recept na mleté mäso s kapustou is Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

zdroj: https://vychytavkov.cz/

Back To Top