Na liečbu nezaočkovaných ľudí sa použilo až 37,5 milióna eur z celkových 40 miliónov eur

Hrozivá štatistika Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky poukazuje na vysokú sumu, ktorú štát doposiaľ zaplatil za nezaočkovaných pacientov, ktorí kvôli koronavírusu skončili v zlom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Ministerstvo na svojom profile na sociálnej sieti zhrnulo štatistiky, s ktorými patríme medzi krajiny s najhoršou situáciou spojenou s koronavírusom.

Na Slovensku bolo od septembra do 28. novembra idenfitikovaných 300-tisíc pozitívnych ľudí, z ktorých bolo vyše 78 % nezaočkovaných. Mnohí z nezaočkovaných skončili vo vážnom stave v slovenských nemocniciach, pričom na ich liečbu bolo použitých 37,5 milióna eur. Celková suma, ktorá sa použila na liečbu nakazených Slovákov, bola 40 miliónov eur.

Znamená to teda, že až 93,67 % z vynaložených prostriedkov bolo použitých na liečbu nezaočkovaných ľudí.

Ministerstvo dodáva, že aj napriek tomu, že v nemocnici končia aj zaočkovaní pacienti, ich hospitalizácia je omnoho kratšia a menej náročná. Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky dodáva:

,,Liečba pacientov, ktorí nie sú zaočkovaní je v drvivej väčšine prípadov náročnejšia, dlhšia, vyžaduje si viac pracovných síl zdravotníkov a teda aj drahšia.“ 

 

Zdroj: Facebook/Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky