Domáci recept na legendárne kvasené uhorky „Kvašáky“. Vydržia dlhé roky, no zjedia sa takmer okamžite

Dnes som spracovala ten zvyšok uhoriek, ktorý mi ešte zostal, na naloženie boli veľké, do šalátu už bolo dosť, tak sme si pripravili

RÝCHLOKYSKY alebo KVAŠÁKY

Čo k tomu potrebujeme:
jednu 4 litrovú fľašu
uhorky trochu väčšie
kôpor aj s kvetom
7 kusov nového korenia
7 kusov čierneho korenia
1 hlávku cesnaku
1 cibuľu
asi 1,5 litra vody a 7,5 dkg soli

Postup:
Uhorky umyjeme, konce odrežeme a každú uhorku 5-6 krát prepichneme ihlicou.
Do čistej fľaše na spodok dáme kôpor aj s kvetom, koreniny, polovičku cesnaku očisteného, a 4 kolieska cibule.Začneme ukladať uhorky čo najtesnejšie vedľa seba..

Za každou vrstvou uhoriek dáme kôpor, kolieska cibule a cesnak… a takto pokračujeme až do vrchu. Na vrch príde kôpor a kúsok chleba.Potom si dáme zohriať 1,5 litra vody a soľ asi na 60°C,vypneme , trochu počkáme a touto vodou pomaly zalejeme uhorky. Fľašu prikryjeme tanierikom,položíme do väčšej misky a.uložíme na slnečné miesto .Necháme ich kvasiť 6-7 dní.
Potom musíme rýchlokvasky uložiť do chladu, ak chceme, aby nám vydržali

Back To Top