Žemľovka s tvarohom a jablkami. Zaručene sa vydarí každej gazdinke

Budeme potrebovať:
18 rožkov
1 liter mlieka
1 dl olej
5 žĺtkov
5 PL cukru
1 vanilku

Plnka
30 dkg tvarohu
1 vanilka
1 PL medu

1 liter strúhaných jabĺk
2 ČL škorice
4 PL cukru / podľa sladkostí jabĺk/

Sneh:
6 bielkov
4 PL cukru vrchovaté

Postup:
Rožky nakrájame na kolieska.Žĺtky, cukor, vanilku, mlieko a olej zmiešame. Do toho namáčame pokrájané rožky. Pekáčik si vymastíme, posypeme strúhankou a polovicu rožkov uložíme do pekáča. Na ne rozotrieme tvaroh,ktorý sme zmiešali s vanilkou a medom a na tvaroh dáme.

postrúhané jabĺka, posypeme cukrom a škoricou a dáme druhú polovicu rožkov.Dáme zapiecť na 30 minút pri 180°C. Vyberieme a natrieme snehom, ktorý sme vyšľahali s cukrom.
Dáme zapiecť na 10 minút. Lahôdka je hotová.Môžeme poliať čokoládou.Ja som volila čučoriedky.

 

Back To Top