Za tento kvetináč som získala prvé miesto v súťaži. Takto si ho vytvoríte aj vy

Aj obyčajný cement v rukách remeselníka je skvelým materiálom, z ktorého môžete vytvoriť niečo skutočne užitočné a originálne. Toto je presne nasledujúci prípad: ide o kvetináč nezvyčajného tvaru s kvetinovým vzorom. Sme presvedčení, že niečo také si v obchode nekúpite! Okrem toho, vec, ktorú si vytvoríte sami, má pre vás osobitý význam, a preto je jedinečná.

Na vytvorenie neobvyklého kvetináča potrebujete cementovú maltu (cement, piesok, voda). Na pripravený povrch si naneste dve kruhové formy cementu, upravte ich podľa veľkosti pomocou pokrievky alebo iného okrúhleho predmetu.

Na vrch oboch kruhov položte kvety a listy a pomocou tyče ich zatlačte do cementovej zmesi. Následne ich posypte suchým cementovým práškom.

Prebytočné časti odstráňte a nechajte úplne zaschnúť.

Keď všetko vyschne, odstráňte kvety.

Na spojenie oboch kruhových polovičiek si vytvorte tehlovú konštrukciu. Umiestnite jednu cementovú polovicu do stredu a nasypte vlhký piesok až po vrch.

Odstráňte tehly, zarovnajte piesok podľa kruhu pod ním a položte naň druhú polovicu.

Okraje natrite cementovou zmesou pomocou štetca priamo na piesok.

Následne na okraje naneste hrubšiu cementovú vrstvu, ponechajte si na boku trochu miesta a dajte tomu čas na úplne vyschnutie.

Po zaschnutí cementu odstráňte piesok…

…a nastriekajte na kvetináč vami zvolenú farbu.

Musíte uznať, že nikto z vašich známych nemá taký dizajnérsky kúsok!

Viac informácií o tom, ako vyrobiť takýto okrúhly kvetináč, nájdete v nasledujúcom videu…