Dokonalé kysnuté cesto z chladničky. Lepšie som nerobila ide o super nápad

Vyrobiť si dobré kysnuté cesto nemusí byť ľahká úloha, najmä pre začínajúce gazdinky. Môžete sa prepočítať v pomere surovín alebo neodhadnete čas, a cesto vykysne viac, než by malo. To určite nebudete riskovať, však? Naučte sa pripravovať univerzálny recept, na ktorý budete potrebovať chladničku.

Nemusíme čakať, kým cesto začne naberať na objeme. Stačí zmiešať všetky ingrediencie a zamiesiť jemné cesto. Potom ho vložte do bežného sáčku a vložte do chladničky. Kto by si pomyslel, že aj na chladnom mieste môže cesto z droždia vykysnúť?!

Дрожжевое тесто в холодильнике

Potrebujete 

  • 350 ml mlieka
  • 2 pl cukru
  • 2 vajcia
  • Štipka soli
  • 50 droždia
  • 100 g margarínu
  • 700-750 g hladkej múky

 

Postup

Čerstvé kvasnice rozpustite v teplom mlieku. Rozpustený margarín pridajte do kvásku a následne aj cukor, soľ a vajcia.

растопленный маргарин для теста

Všetky ingrediencie si vymiešajte do hladka. Múku pridávajte po častiach a cesto neustále miešajte.

замес дрожжевого теста

Zamieste si cesto, následne ho vložte do plastového vrecka a potom do chladničky najmenej na 2 hodiny.

готовое дрожжевое тесто в пакете

Po 2 hodinách si môžete upiecť čokoľvek – sladké či slané. Toto cesto sa môže uchovávať v chladničke až 7 dní. Ak vopred pripravíte kúsky na pečenie, ušetrí vám to veľa času. Nezabudnite zdieľať tento článok so svojimi priateľmi. Univerzálnemu receptu na kysnuté cesto sa určite potešia.

Back To Top