Slávnostná cibuľová polievka. Aj ten čo nemá rád cibuľu si pridá dve naberačky

Francúzska kuchyňa je známa svojimi sofistikovanými jedlami, ktoré nie je možné tak často pripravovať v domácich podmienkach. Vaša obľúbená francúzska cibuľová polievka sa však dá pripraviť za 30 minút a z minimálneho množstva ingrediencií. Je to nielen jednoduché, ale aj neuveriteľne chutné.

Французский луковый суп

Vrcholom cibuľovej polievky je skaramelizovaná cibuľa počas dusenia. Týmto procesom sa z cibule dostáva jej prirodzená sladká chuť, čo dodá polievke nezabudnuteľný pôžitok.

Nemusíte byť vôbec skeptickí, už pri prvom varení vás uchváti aróma tejto polievky. Pripravte si ju aj vy a potešte svoju rodinu!

Potrebujete

  • 9 ks cibule
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 100 ml vody
  • 3 pl olivového oleja
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 200 g chlebu
  • 50 g syru čedar
  • Zelená cibuľka – podľa chuti
  • Soľ
  • Korenie

Postup

Očistite a narežte cibuľu. Osmažte ju na panvici s olejom, kým nezíska zlatohnedú farbu. Nezabudnite na soľ.

Pridajte prelisovaný cesnak, víno a premiešajte. Nalejte vodu, premiešajte a varte pod pokrievkou 10 minút.

обжаривание лука

Chlieb nakrájajte na krajce, potrite ich olivovým olejom a vložte do rúry na 10 minút a pečte pri teplote 180 ° C.

Posypte ich strúhaným syrom a pečte pri rovnakej teplote ďalších 5 minút.

приготовление гренок

Polievku servírujte do tanierov a pridajte k ním plátky chleba s roztopeným syrom. Ozdobte nasekanou zelenou cibuľkou a korením.

 

Na prípravu krutónov je lepšie použiť francúzsku bagetu, ako v klasickom recepte. Pred podávaním odporúčame polievku dať trochu postáť a nechať pod pokrievkou, aby bola chuť ešte sýtejšia.

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top