Nevyhadzujte stonky kôpru do koša, môžete si z nich vyrobiť chutné…

S nástupom leta sa na našom stole objavuje čoraz viac zeleniny, ovocia a byliniek. Jednou z najpopulárnejších je aj kôpor. Väčšina ľudí si myslí, že získať chuť a ďalšie benefity sa dá iba z jeho listov, ale nevedia o tom, že aj zo stoniek sa dá pripraviť niečo zdravé a chutné…

 

Očistite si stonky od jemnej časti, ktorá pôjde na šaláty a iné pokrmy. Následne si ich nakrájajte na asi 1,5 cm.

Nakrájaný kôpor vložte do mlynčeka na mäso a pomeľte.

Kôpor vložte do uzatvárateľnej nádoby. Pridajte prelisovaný cesnak, čajovú lyžičku soli, citrónovú šťavu a rastlinný olej. Dobre premiešajte. Ochutnajte a ak vám niečo chýba, pridajte ingrediencie podľa chuti.

Zmes skladujte v chladničke. Je ideálna na pizzu, teplé jedlá či polievky.

Podrobné pokyny nájdete vo videu nižšie:

 

 

 

Back To Top