Najlepší recept na tiramisu. Tento recept som našla v starom časopise a hneď si ho vystrihla

Tí, ktorí nemajú radi jemné tiramisu, tento dezert ešte nikdy nechutnali, keď je pripravený podľa tých správnych pravidiel. Ide o dezert, ktorý je jednoduchý na prípravu a zvládnu to všetci, ktorí chcú potešiť svojich blízkych úžasným dezertom! Tiramisu s množstvom topiaceho sa krému je omnoho chutnejšie ako v ktorejkoľvek reštaurácii!

Na prípravu budete potrebovať:

  • 2 vajcia (piškóty) + 2 žĺtky (krém);
  • 60 gramov cukru (piškóty) + 15 gramov cukru (káva) + 40 gramov cukru (sirup) + 10 gramov cukru (krém);
  • 70 gramov múky
  • 60 ml espressa
  • 60 ml vody (káva) + 30 ml vody (sirup)
  • 100 g smotany  (33% tuku)
  • 200 g mascarpone
  • vanilka alebo vanilkový extrakt

 

Postup

Najskôr sa pustite do prípravy piškót – Rozbite si 2 vajcia na bielka a žĺtka. Začnite šľahať bielka a postupne do nich pridávajte cukor (60 g).

Pridajte žĺtky a vanilkovú esenciu, trochu rozšľahajte mixérom. Potom prisypte preosiatu múku a jemne ju miešajte od okraja do stredu.

Cesto si preložte do vrecka na plnku a ťahajte krátke pásiky na plech vystlatý papierom na pečenie. Vrch posypte práškovým cukrom. Pečte v rúre, predhriatej na 170 stupňov, 15 minút. Vyberte, nechajte vychladnúť a piškóty sú pripravené na ďalšie použitie!

Medzitým si pripravte espresso (60 ml), ktoré po vychladení zmiešajte s rovnakým množstvom horúcej vody (60 g) a cukrom (15 g).

Prejdeme na krém. Najprv si šľahačku jemne vyšľahajte, kým sa vám nevytvoria tenké vrcholčeky  a pridajte cukor (10 g).

Rozšľahajte si 2 surové žĺtky, kým nezískajú svetlejší odtieň, približne pár minút.

Potom si uvarte rýchly sirup z cukru (40 g) a vody (30 ml). Keď sa cukor úplne rozpustí a na celom povrchu sa objavia bubliny a zmes trochu zhustne, sirup je pripravený.

Nalejte horúci sirup v tenkom prúde do žĺtkov, pokračujte v šľahaní, až kým žĺtka nezískajú farbu slonoviny.

Vložte mascarpone do žĺtkovo-sirupovej zmesi a miešajte metličkou do hladka. Pridajte vyšľahanú smotanu a opäť premiešajte metličkou. Krém je pripravený!

Do pripravenej formy si naukladajte prvú vrstvu piškót namočených v káve s vodou a cukrom (stačí pár sekúnd).

Na vrchol naneste bohaté množstvo krému. Rovnakým spôsobom zopakujte ďalšiu vrstvu. Nešetríte krémom – je veľmi chutný. Vložte do chladničky najmenej na 3 hodiny.

Pred podávaním ho jemne posypte kakaovým práškom a vychutnajte si najlahodnejší dezert s množstvom úžasného krému!

Viac informácií o tom, ako pripraviť tiramisu, nájdete v nižšie uvedenom videu:

 

 

Back To Top