Hrnčekovo orechová torta s extra našľahaným krémom! Musíte vyskúšať!

Ak ste v kuchyni začiatočníkov, alebo si len netrúfate na pečenie zložitých niekoľkoposchodových tort s vrstvami našľahaného krému, neznamená to, že nemôžete zvládnuť pripraviť vynikajúci tortu.

S tým správnym receptom je to možné! Vyskúšajte napríklad tento vynikajúci a jednoduchý recept na orechovú tortu, ktorú zvládnu bez problému upiecť aj začiatočníci. Môžete si zavolať na pomoc aj deti a užiť si pečenie spolu!

zloženie cesta

  • 1 hrnček cukru
  • 1 a pol hrnčeka vody
  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 3 lyžice kakaového masla
  • 4 lyžice oleja
  • 1 esencie rumu
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 100 g hrozienok
  • 100 g drvených orechov
  • 1 štipka soli

Zloženie čokoládovej polevy

  • 6 lyžíc vody
  • 6 lyžíc cukru
  • 6 lyžíc oleja
  • 2 lyžice kakaa

Príprava

Všetky zložky cesta dobre premiešajte. Plech vymažte olejom a vysypte ho múkou. Zmes nalejte do plechu a pečte v rúre 25 minút. 

V prvých 15 minútach rúru neotvárajte. Nechajte tortu vychladnúť a potom zahrejte všetky zložky na prípravu polevy v hrnci. Akonáhle sa spoja, natrite polevu na povrch torty a nechajte ho vychladnúť pred podávaním.