Legendárne pizzovníky, Musím robiť hneď dve dávky, lebo sa okamžite zjedia

Tak o tých už ani nechýrovať. Asi bolo treba urobiť dve dávky.

PIZZOVNÍKY

Cesto:
1 kg hladkej múky
6 dl mlieka
1 kocka droždia
2 PL cukru
1 ČL soli
2 dl oleja

Náplň
0,5 kg šunky, alebo salámy…
0,5 kg syra
1 konzerva kukurice
kečup
pizzové korenie

Postup:
Pripravíme si kvások a keď vykysne, pridáme ho k ostatným surovinám a vypracujeme cesto. Necháme ho 60 minút kysnúť. Kým vykysne, pripravíme si plnku. Šunku, alebo salám postrúhame, alebo necháme celé kolieska.

Ja som zvolila druhú možnosť a použila som všetko, čo som doma mala, šunku, salámu, slaninu… Syr tiež nastrúhame. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme ich na obdlžníky. Každú časť potrieme kečupom, posypeme alebo uložíme šunku, salámu…syr, kukuricu, posypeme korením a zvinieme napevno do rolády. Dostali sme tak dva rolády, ktoré poorežeme na kolieska o šírke asi 1,5 cm a uložíme na pekáč, pokrytý papierom na pečenie. Necháme podkysnúť asi 15 minút., potrieme vajíčkom a pečieme pri 180°C asi 20 minút. Ešte horúce posypeme opäť postrúhaným syrom.


This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.