Tak chutnú krkovičku som ešte nerobila. Pridala som k nej trochu kapusty a hneď vám zachutí

Nikdy by som neverila, že stačí tak málo a bežné jedlo môžete o toľko vylepšiť! Tajomstvo tejto výbornej pochúťky spočíva len v tom, že pridáte kyslá kapusta! Áno presne tak, kyslá kapusta vykúzli úplne jedinečnú, vynikajúcu chuť.

Tento recept je presne pre tých, ktorí chcú skúšať nové veci a hlavne dávať novú chuť pokrmom, na ktoré sú zvyknutí. Môžem vám zaručiť, že sa budete diviť, aká je to dobrota! Ja osobne už nechcem robiť krkovičku na iný spôsob, pretože sa všetkým z rodiny zbiehajú sliny, len keď poviem, čo bude na obed. Skúste to tiež a presvedčte sa o tom!

ingrediencie: 

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 kg kyslej kapusty
  • vývar
  • 2-3 lyžice oleja
  • Soľ, korenie, červená paprika, sušený cesnak

Ako na to? 

Urobte do krkovičky niekoľko rezov, ale neprerežte ju celú. Mali by ste jej narezať tak, aby ste do zárezov mohli vkladať ďalšie ingrediencie. 

Mäso okoreňte (korenie, soľ) a do zárezov vložte kolieska cibule. Potom nechajte odležať, ideálne cez noc v chladničke.

Keď je mäso riadne marinované, dajte do pekáča 1 lyžicu oleja a potom kyslá kapusta. Nezabudnite kapusta prepláchnuť! Všetko potom zalejte vývyarem.

Krkovičku vložte do pekáča a do zárezov (k cibuli) dajte trochu kapusty.

To všetko zakryte ešte raz vrstvou kyslej kapusty a môžeme piecť!

Rúru si predhrejte na 200 stupňov a krkovičku pečte asi 2 hodinky.

A máme hotovo!

Odporúčame podávať so zemiakmi na x rôznych spôsobov.

  • pečené zemiaky – olúpané / so šupkou / na kolieska / s bylinkami
  • šťouchané s cibuľkou – orestujte si zvlášť cibuľku (jarné najlepšie) na masle, roztlačte varené zemiaky a pridajte maslo, soľ, cibuľku a ak chcete aj trochu mlieka
  • normálne varené
  • hranolky – ak nechcete kupovať mrazené, nakrájajte olúpané zemiaky do tvaru hranoliek, osoľte a môžete pridať aj nejaké korenie, potom dajte piecť

A alebo môžete pokojne podávať len s chlebom, je to len na vás a vašej chuti!

Back To Top