Nie sú najkrajšie, ale na prvý krát chutia výborne. Recept som našla na internete. Pripravila som hneď dupľovanú dávku.
Prísady:
- 50 dkg hladkej múky
- 3 žĺtky
- 3 dkg droždia
- 2 dl mlieka
- 0,5 čl cukru
- štipka soli
Na plnku:
- 15 dkg orechov
- 15 dkg masla
- 15 dkg cukru
- 2 dl mlieka
- 1 van. cukor
Príprava:
Vo vlažnom mlieku s cukrom a pridaním droždia pripravíme kvások. Múku zmiešame so žĺtkami, pridáme kvások a soľ a vypracujeme hladké cesto. Na teplom mieste necháme nakysnúť. Vyvaľkáme ho na cca 0,5 cm hrúbku. (obdĺžnik)
Maslo vymiešame s cukrom, pridáme mleté orechy, natrieme na cesto a zrolujeme.
Roládu nakrájame na 3 cm hrubé kusy a položíme ich na olejom potretý plech. Nechávame dostatočne veľké medzery medzi nimi a necháme ich ešte pol hodinu kysnúť a vložíme ich do predhriatej rúry.
Po upečení ich pokvapkáme zmesou mlieka a vanilkového cukru a vrátime na chvíľu do rúry.