Plnený zemiakový koláč na štýl pizze. Deti si pýtajú o pridanie po každom súste

Suroviny sú na okrúhlu formu s priemerom 32 cm.
Suroviny :
250 gramov hladkej múky
500 gramov varených zemiakov v šupke
1 vajíčko
soľ, korenie mleté
1 PL kryštálového cukru
1/2 dl oleja
1 kocka droždia
1 dl mlieka

Náplň:
500 gramov šunky
250 gramov syra nastrúhať
1 konzerva kukurice
250 ml kyslej smotany
korenie ma pizzu
1 vajíčko
5 PL kečupu

1 vajíčko na potretie
150 gramov syra narezať na kúsky, obdlžníčky
na posýpku nejaké jadierka,,, tekvicu, slnečnicu, mandle…

Postup :
Najprv si uvaríme zemiaky v šupke a necháme ich vychladnúť,očistíte ich a postrúhame na struhadle. Z droždia, cukru a vlažného mlieka si pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Všetky suroviny na cesto zmiešame, pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Necháme ho poriadne vykysnúť. Ja som nechala dve hodiny.


Medzitým si pripravíme plnku.Šunku a syr nastrúhame na väčšom strúhadle, pridáme kukuricu bez nálevu, kyslú smotanu, 1 KL korenia na pizzu, vajíčko a všetko premiešame.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na polovicu, lebo naraz by sme ho nerozvaľkali.. Prvú časť rozvaľkáme na obdlžník 30 x 50 cm, potrieme ho kečupom a natrieme polovicou plnky.Zrolujeme ho do valca a preložíme do vymastenej okrúhlej formy.

To isté urobíme aj s druhým cestom a priložíme ho do formy k prvému oblúku. Dostaneme kruh,ktorý spojíme. Do prostriedku môžeme položiť fľašu na zaváranie od majonézy, aby sa nám cesto nespojilo.Teraz ten kruhový závin začneme od stredu rezať tak, že po stredovom obvode necháme asi 1,5 cm a krájame asi 5 cm kúsky, medzi ktoré vkladáme kúsky narezaného syra.

Môžete s nim vkladať aj kúsky narezanej klobásy.Ja klobásu nedávam,lebo deti nechcú.Klobáska by mala trčať hore,lepšie sa budete orientovať pri rezaní upečeného koláča. Potom koláč potriete rozšľahaným vajíčkom a posypete mandľami, slnečnicou, jadierkami tekvice… jednoducho, čo máte doma. a dáme piecť na 180 °C na 35 minút.

Back To Top