9 najúčinnejších metód ničenia buriny bez chémie. Ide to naozaj ľahko

Ak aj vy patríte k tým, ktorí trávia veľa času vytrhávaním buriny, určite vám jej skorý návrat dokáže pokaziť dobrú náladu. V prípade, že sa chcete rýchlo a efektívne zbaviť buriny, vyskúšajte týchto 9 užitočných tipov.

 

Prášok na pečenie

Dokáže potlačiť rast buriny a ide o obzvlášť vhodný spôsob, ako odstrániť trávu v popraskaných chodníkoch alebo na obrubách. Sódou posypte tie miesta, kde vám rastie burina.

 

Soľ

1 diel soli si rozpustite v 2 dieloch horúcej vody. Získaným roztokom polejte burinu. Soľ môžete použiť aj priamo na miesta, kde sa burina snaží prerásť na povrch.

 

Alkohol

Alkohol spôsobuje dehydratáciu a práve táto vlastnosť pomáha ničiť burinu. Zmiešajte si 30 ml vodky s 500 ml vody a niekoľkými kvapkami tekutého mydla. Všetko zmiešajte v rozprašovači a burinu postrekujte uprostred dňa, keď ju slnko najviac zohrieva.

 

Aromatická zmes

Zmiešajte si 1 šálku soli, 3 litre octu, trochu prostriedku na umývanie riadu a citrusového aromatického oleja. Zmes už len následne striekajte na burinu.

 

Kukuričná múka

Odstráňte burinu pomocou kukuričnej múky. Posypte ňou miesta, kde burina zvyčajne rastie, skomplikuje to rozmnožovanie semien.

 

Noviny

Položte listy novín v 3 až 4 vrstvách na miesta pokryté burinou a posypte ich mulčom. Noviny sťažujú vstup slnečného žiarenia do pôdy a prirodzeným spôsobom chránia vašu záhradu pred burinou.

 

Vlastný trávnik

Najjednoduchší spôsob, ako sa netrápiť burinou, je pestovanie vlastného trávnika.

 

Vlastnoručné odstránenie buriny

Samozrejme nemôžete vylúčiť zo zoznamu ani najúčinnejší spôsob odstránenia buriny – manuálne pomocou ostrého záhradného náradia. Burina by sa mala vyťahovať s koreňmi, aby sa zabránilo jej opätovnému výskytu.

 

Vriaca voda

Táto metóda je známa mnohým, keďže je účinná a jednoduchá. Stačí, ak na burinu nalejte vriacu vodu a tým pádom ju zničíte.

 

Back To Top