Citrónový ocot na čistenie a elimináciu nepríjemných pachov. Žiadna ťažká práca a šetria vám peniaze a čas

V Anglicku hovoria: Keď vám život dáva citróny, pripravte z nich limonádu. Nasledujúci článok sa riadi mottom: Ak máte veľa citrónov, poupratujte! Citrusové ovocie môže úplne zmeniť váš názor na domáce chemikálie a nastoliť u vás dokonalý poriadok.

Opakovane sme zdieľali rôzne recepty na čistiace prostriedky z prírodných surovín vrátane octu. Čo ale robiť pri neuveriteľnom zápachu, ktorý sa vznáša v dome po čistení octom ešte niekoľko hodín? Poznáme odpoveď.

 

Ako si vyrobiť citrónový ocot

Ako ste asi uhádli, budeme hovoriť o octe, citróne a spôsobe ich využitia. Najprv musíte začať s výrobou tejto zmesi, nakoľko sa nedá kúpiť v obchode.

лимонный уксус

Potrebujete:

  • 500 ml octu
  • 2-3 veľké citróny
  • 2 vetvičky rozmarínu (alebo mäty)

рецепт лимонного уксуса

Šťavu z vytlačených citrónov prelejte do sklenenej nádoby. Pridajte do nej kôru, nakrájanú na kúsky a trochu rozmarínu.

Na sporáku alebo v mikrovlnnej rúre si zohrejte ocot, až kým nezačne vrieť, potom ním zalejte citrónovú zmes a premiešajte.

Nádobu následne pevne uzavrite a nechajte lúhovať jeden deň. Potom stačí už len precediť a čistiaci prostriedok je na svete.

Ocot bude nasýtený esenciálnymi olejmi (ktoré nebudú tolerovať plesň) a zanechá po sebe príjemnú vôňu. Výslednú kvapalinu je nutné aplikovať v správnych množstvách. Odstraňuje nepríjemné pachy, ktoré zostávajú po zvieratách alebo sa objavujú v špinavých domácich spotrebičoch.

как чистить духовой шкаф

Na vyčistenie chladničky, mikrovlnnej rúry, rúry alebo odstraňovanie stôp po domácich miláčikoch použite citrónový ocot s vodou v pomere 1:2.

Pre efektívne čistenie okien si zrieďte čistiaci prostriedok s vodou v pomere 1: 1. Rovnaký pomer použite pri namáčaní plastových fliaš a iných nádob, ktoré majú taktiež schopnosť absorbovať pachy. Obzvlášť to odporúčame pri nádobách na jedlo a hrnčekoch na kávu.

уборка дома

Pleseň v práčke vyskytuje pomerne často, preto by ste ani v tomto prípade nemali zabudnúť na využitie citrónového octu. Nesypte tam kyselinu citrónovú v prášku, je lepšie použiť šálku citrónového octu a pustite si program bez oblečenia pri vysokej teplote.

домашнее средство для уборки

Najlepšie na tom je, že po vyčistení vám zostane osviežujúca vôňa citrusu. Náklady na domáce čistiace prostriedky sú také malé, že ich budete chcieť využiť všade: umývanie okien, čistenie podláh či odpadkového koša.

zdroj:sovkusom.ru