100 rokov starý recept na holúbky. Lepšie než rezeň. Plnené kapustové listy robila každá babička

Recept:

1 kg guľatozrnej ryže
1,5 kg bravčového pliecka, paradajkový pretlak
1 väčšia cibuľa, červená paprika
olej, soľ, korenie, vegeta
kapustné listy

Postup:
Cibuľu nakrájam na malé kocky a opečiem do sklovitá.Pridám červenú papriku.
Kapustu dám do vriacej vody a postupne z nej odoberám listy a vyrežem z nich hrubé časti.


Mäso zomeliem, zmiešam s opraženou cibuľou, pridám olej, soľ, korenie, vegetu podľa chuti.Premiešam .


Ryžu zaparím vriacou vodou, nechám tak 15-20 minút a scedím.Pridám k mäsu,prilejem paradajkový pretlak, dobre premiešam, dochutím a .plním kapustné listy.Ukladám do hrnca, zalejem vodou, osolím a pridám paradajkový pretlak. Varím asi 60 minút.

Za recept ďakujeme Pani Milke

Zdroj:radynadzlato.sk

Back To Top