Ako sa vysporiadať s plesňou? Po tomto sa vám bude vyhýbať oblúkom

Ako sa vysporiadať s plesňou

Skúsení záhradníci vedia, že bez riadnej starostlivosti nedôjde k veľkorysej úrode. V prvom rade ide o zachovanie imunity rastlín. Môžu byť vystavení vážnym chorobám. V našom článku sa dozviete, ako sa vysporiadať s neskorou plesňou.

 

Phytophthora je huba, ktorá vedie parazitický životný štýl. Musíte si pamätať na niekoľko dôležitých faktov o tejto chorobe.

Po prvé, škodcovia vedú k zvädnutiu, vysychaniu a objaveniu sa hniloby na ovocí. Po druhé, pleseň sa môže objaviť na pôde, pod ňou a na vzdušných orgánoch rastlín. Preto je veľmi dôležité zabrániť výskytu huby a pravidelne vykonávať prevenciu plesni.

Kefírový roztok

Jedným z najjednoduchších a najúčinnejších spôsobov boja proti hubám je použitie kefíru. Z mliečneho výrobku je potrebné pripraviť roztok. Na 1 liter kefíru potrebujete 5 litrov vody. Zmes je pripravená na postrek rastlín. Napríklad v prípade uhoriek pôsobí kefírový roztok tiež ako vynikajúci dresing.

https://www.instagram.com/p/BK201ebgpuo/

Srvátkový roztok

Na prípravu roztoku srvátky zmiešajte 1 liter srvátky, vedro s vodou, 10 kvapiek jódu a 3 polievkové lyžice popola. Zelenina môže byť ošetrená takýmto roztokom raz za 10 dní. Paradajky vykazujú obzvlášť dobrý výsledok.

srvátka v pohári

Soľný roztok

Pri soľnom roztoku zmiešajte 1 šálku soli a 10 litrov vody. Nanášajte na ešte zelené ovocia raz mesačne.

Roztok mlieka

Zmiešajte 1 liter mlieka a 10 litrov vody, aby ste pripravili mliečny roztok. Potom sa k výslednej tekutine pridá 20 kvapiek jódu. Pripravený roztok použite na rozprašovanie paradajok 1krát za 2 týždne. 

Kvasinkový roztok

čerstvé droždie

Ak si všimnete prvé príznaky plesne, pripravte droždie. Za týmto účelom rozpustite 100 gramov droždia v 10 litroch vody. Zalejte postihnuté rastliny tekutinou.

Ako vidíte, existuje naozaj veľa ľudových spôsobov, ako bojovať proti plesniam. Použitie chémie je možné. Ale my to považujeme za extrémne opatrenie, ktoré sa neodporúča. Ako sa vysporiadate so škodlivými parazitickými organizmami? Budeme veľmi vďační, ak zdieľate svoje triky v komentároch. Veľkorysú úrodu, priatelia!

https://www.instagram.com/p/CAI_cRYnMx2/

Páči sa vám to? Zdieľajte so svojimi priateľmi!

Back To Top