Famózny trojfarebný koláč s ovocím a šľahačkou. Manžel ochutnal raz a pýta si ho pravidelne

TROJFAREBNÝ KOLÁČ S OVOCÍM

Recept:
Hnedé cesto:
30 dkg polohrubej múky
15 dkg práškového cukru
15 dkg maslo
1 vajce
1/2 prášku do pečiva
2 PL kakao
3 PL vody , ja dávam kyslú smotanu

Náplň:
50 dkg mäkkého tvarohu
2 ks vanilkový puding
6 PL kryštálový cukor
8 dl mlieka

Biele cesto:
4 ks vajcia
20 dkg kryštálového cukru
1 dl olej
1 dl voda vlažná
25 dkg polohrubej múky
1 prášok do pečiva
Ešte budeme potrebovať šľahačku, ovocie do koláča a ovocie na ozdobu

Postup:
Všetky suroviny na hnedé vcesto dáme do misky a zmiešame, najlepšie ručne. Vznikne tuhšie cesto, ktoré vyvaľkáme na vymastený a múkou vysypaný plech.


Na náplň si uvaríme puding a do vychladnutého zašľaháme tvaroh.Rozotrieme na cesto na plechu. Náplň posypeme drobným ovocím, ja som použila zavárané ríbezle.

Teraz si vypracujeme biele cesto:Vyšľaháme vajcia s cukrom, potom po troške pridáme vodu a olej a zašľaháme. Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto nalejeme na ríbezle a pečieme pri 170°asi 25 – 30 minút.

Vychladnuté cesto ozdobíme šľahačkou a ovocím podľa ľubovôle… Dobrú chuť…

Back To Top