Fantastický recept na lahodný koláč, ktorý sa stane obľúbeným dezertom vašej rodiny. Pri pečení jahody vypúšťajú šťavu, ktorá následne zvláčni celé cesto a úžasná vôňa v kuchyni je len bonus navyše.
Na prípravu potrebujete
- 500-600 g jahôd
Na posýpku
- 100 g masla
- 80 g cukru
- 150 g hladkej múky
Na cesto
- 200 g masla
- 1 balíček vanilkového cukru
- Štipka soli
- 150 g cukru
- 4 vajcia
- 200 g hrubej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 40 g kukuričného škrobu
Postup
- Jahody umyte a rozdeľte na polovicu.
- Teraz si pripravte posýpku. Zmiešajte zmäknuté maslo, múku a cukor. Spojte to dokopy a nastrúhajte na strúhadle. Následne to vložte do chladničky.
- Cesto: Zmäknuté maslo šľahajte asi 3 minúty, malo by byť ľahké a nadýchané. Potom pridajte štipku soli, cukor, vanilkový cukor a opäť šľahajte asi 4 minúty. Pridajte vajcia a prešľahajte. Nakoniec pridajte múku, škrob a prášok do pečiva. Všetko zľahka vyšľahajte – mali by ste získať krémové cesto.
- Cesto premiestnite formy na pečenie a zarovnajte ho. Poukladajte naň jahody, môžete ich mierne zatlačiť do cesta.
- Posypte posýpkou, vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte 50-55 minút.
Zdroj: souspark.ru