Jahodový koláč blesk. Netrhá sa a je vysoký aj 4 centimetrov

Fantastický recept na lahodný koláč, ktorý sa stane obľúbeným dezertom vašej rodiny. Pri pečení jahody vypúšťajú šťavu, ktorá následne zvláčni celé cesto a úžasná vôňa v kuchyni je len bonus navyše.

Na prípravu potrebujete

  • 500-600 g jahôd

Na posýpku

  • 100 g masla
  • 80 g cukru
  • 150 g hladkej múky

Na cesto

  • 200 g masla
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • Štipka soli
  • 150 g cukru
  • 4 vajcia
  • 200 g hrubej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 40 g kukuričného škrobu

Postup

  1. Jahody umyte a rozdeľte na polovicu.
  2. Teraz si pripravte posýpku. Zmiešajte zmäknuté maslo, múku a cukor. Spojte to dokopy a nastrúhajte na strúhadle. Následne to vložte do chladničky.
  3. Cesto: Zmäknuté maslo šľahajte asi 3 minúty, malo by byť ľahké a nadýchané. Potom pridajte štipku soli, cukor, vanilkový cukor a opäť šľahajte asi 4 minúty. Pridajte vajcia a prešľahajte. Nakoniec pridajte múku, škrob a prášok do pečiva. Všetko zľahka vyšľahajte – mali by ste získať krémové cesto.

  1. Cesto premiestnite formy na pečenie a zarovnajte ho. Poukladajte naň jahody, môžete ich mierne zatlačiť do cesta.
  2. Posypte posýpkou, vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte 50-55 minút.

 

Zdroj: souspark.ru