Čo sa dá vyrobiť zo starého závesu do vane? Inšpirujte sa týmito nápadmi!

Ako často vyhadzujeme to, čo nám môže ešte dlho poslúžiť? Ošúchaný nábytok, zničené prestieradlo alebo starý záves do kúpeľne – skvelý materiál pre domáce práce. Aby ste si z nich vytvorili opäť niečo zaujímavé, nepotrebujete na to žiadne špeciálne schopnosti.

шторка для ванной комнаты

Závesy v kúpeľni sa odporúčajú vymieňať aspoň raz, za pár mesiacov. Po prvé, ich stav sa do značnej miery sa zhoršuje pod vplyvom vlhkého prostredia. Po druhé, často sa stáva, že ich omylom strhnete. Ale čo robiť v prípade, že by ste ho mohli ešte mohli využiť? Pokračujte v čítaní a dozviete sa viac!

 

10 kreatívnych nápadov

Pomocou záclony do kúpeľne môžete nahradiť čalúnenie starých stoličiek. Ide o veľmi praktické riešenie. Po prvé, sedadlo sa dá ľahko umyť od nechcených škvŕn. Po druhé, vdýchnete nábytku nový život.

стул с обивкой из шторки для ванной

Ak sa vaše dieťa učí na nočník, zakryte mu matrac závesom. Toto riešenie je vhodné aj v prípade, ak má človek problémy s močovým mechúrom a môžete byť radi, že nemusíte kupovať nový matrac.

шторка для ванной на матрасе

Starý záves pomôže chrániť záhradný nábytok pred vlhkosťou. Môžete ho prikryť každú noc alebo si ušiť špeciálne obliečky na vankúše alebo lavičku.

дачная мебель со шторкой для ванной

Skvelý nápad na slávnostný stôl. Nastrihajte si záclonu na rovnaké štvorce a získajte krásne podnosy. Po prvé, sú ľahko umývateľné. Po druhé, sú odolné voči vysokým teplotám.

накрытый стол с салфетками из шторки

Okrem toho, zo záclony si môžete ušiť praktické obaly na uloženie oblečenia a mole sa už nedostanú k vášmu obľúbenému svetru. A mokré plavky už neprídu do kontaktu s inými vecami vo vašom batohu. Perfektné!

Vytvorte pelech vášmu domácemu zvieratku. Po prvé, takéto lôžko sa bude ľahšie čistiť. Po druhé, nylonová tkanina neabsorbuje pachy. To je veľmi výhodné, ak napríklad pes príde domov po prechádzke v daždi.

лежанка для животного из шторки

Začali ste renováciu domu? Zakryte podlahu starým závesom, aby ste ušetrili čas pri čistení. Okrem toho, týmto spôsobom nepoškodíte parkety ani laminát.

шторка для ванной на полу

 

Nápady pre deti

Prečo nevyrobiť zo starých závesov oponu pre detské predstavenie? Deti určite ocenia takúto dekoráciu. Okrem toho, záves môžete aplikovať aj na steny a podlahy. Dieťa si tak bude môcť užiť kreslenie plnými dúškami.

занавес для детского спектакля и пол из шторки

Skvelý nápad, ak dovolenkujete s malými deťmi pri mori. Postavte si mini bazén pre deti zo závesu – je to pohodlné a bezpečné. Môžete to využiť aj u vás doma na záhrade.

детский бассейн из шторки для ванной

Po ďalšom experimente s maľovaním už viac nemusíte prať hory detského oblečenia. Vyrobte im miniatúrne zástery!

детский фартук из шторки для ванной

A to nie je všetko. Počas kŕmenia môžete závesom zakryť detskú stoličku či stôl. Čistenie vám vďaka tomu nezaberie toľko času. Starý záves do kúpeľne je vhodný ako deka, ak idete na piknik. Praktické a pohodlné.

Čo si myslíte o takýchto neobvyklých riešeniach?

 

zdroj:sovkusom.ru 

Back To Top