Dala som na radu mojej mamy – Dokonalé jedlo zo zemiakov bez múky. Milujeme ho

Na radu mojej mamy. Bujné zemiakové zrazy bez gramu múky: veľmi chutné a rodine chutili

Pripravte si zaujímavý poľský pokrm tzv. zrazy, ktoré budú zo zemiakov a s mäsovou plnkou. Hoci originálny recept používa mleté mäso, v tomto prípade pôjde o nakrájané kúsky mäsa. Výsledok bude nielen zaujímavejší, ale aj chutnejší.

Na varenie potrebujete:

  • 4 zemiaky
  • 2 vajcia
  • soľ, korenie
  • 1 polievková lyžica škrobu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 500 g mäsa

Postup

Použite akékoľvek mäso podľa vašej chuti a nakrájajte ho na menšie kúsky.

Na panvici opražte cibuľu nakrájanú na kocky a pridajte k nej ​​mäso, premiešajte, osoľte a okoreňte. Pár minút povarte a nechajte vychladnúť.

Zemiaky nastrúhajte na strúhadle a vytlačte z nich prebytočnú šťavu.

Túto zmes zmiešajte s vajíčkami, soľou, nasekaným cesnakom a škrobom.

Vytvarujte si z toho niečo ako kapsičky – naplňte to mäsovou plnkou, obaľte v múke, krupici alebo strúhanke.

Vyprážajte ich na panvici z oboch strán a podávajte s kyslou smotanou, maslom, rôznymi omáčkami a šalátmi.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: souspark.ru