Starý lavor som nevyhodila a vytvorila z neho niečo úžasné. Toto poteší aj vás

Originálne dizajnové stojany a kvetináče sa dajú ľahko vyrobiť aj zo zvyškov cementu. Sú odolné, môžete si ich prispôsobiť podľa svojho štýlu, dať im akúkoľvek veľkosť. Ak chcete, môžete ich použiť v exteriéry aj interiéry. Proces výroby nie je vôbec náročný a náklady na materiály sú minimálne.

 

Na realizáciu tejto myšlienky budú okrem zvyškov cementu potrebné aj lavóry s rôznymi priemermi. Okrem cementu budete potrebovať aj celofán. Nastrihajte si ho na niekoľko kusov. Vytvorte si okrúhlu vrstvu z cementu s hrúbkou 2 – 3 cm, potom naň položte lavór a odstráňte prebytočnú hmotu.

 

Výsledný kruh opatrne preneste do menšieho lavóra prípadne inej okrúhlej misy.

 

Vyformovaním celofánu si vytvoríte jemné vlnky. Musíte to urobiť ešte pred zaschnutím cementu. Základ kvetináču je hotový. Ak sa v ňom následne urobí výsadba kvetov, je lepšie, ak doň okamžite vytvoríte na dne technický otvor.

 

Podobne si vytvorte aj ďalšie 2 kvetináče. Podstavce na kvety sa vyrábajú ešte jednoduchšie: stačí len vystlať lavór celofánom a naplniť ho cementovou zmesou.

 

Ďalším krokom je tvorba nožičiek. Je vhodné použiť dlhé kúsky z dreva, prípadne zvyšky z rúrok.

 

Po vložení nôh do základne črepníkov a zvolení požadovaného uhla je potrebné pridať trochu cementu, aby sa zmenšili otvory a zaistilo sa bezpečné uchytenie.

 

Po úplnom vysušení odstráňte misky aj celofán.

 

Posledným krokom je farbenie. Zostáva už len počkať, až farba zaschne, vysadiť kvetiny do kvetináčov a umiestniť ich na stojany.

Ďalšie podrobnosti týkajúce sa výroby originálnych kvetinových stojanov a kvetináčov zo zvyškov cementu nájdete v nižšie uvedenom videu:

https://www.youtube.com/watch?v=bKFW36Hw134&feature=emb_title

zdroj:  Construction craft DIY