Prečo by ste mali pridávať vodu do dávkovača tekutého mydla? Tento dôvod vás prekvapí…

Úsporné používanie čistiacich prostriedkov a kozmetiky môže výrazne zvýšiť váš rodinný rozpočet. Je to tiež ukazovateľ zodpovednej gazdinky, ktorá sa stará o blaho svojej rodiny. Dnes budeme hovoriť o niekoľkých spôsoboch, ako znížiť spotrebu mydla. Jedným z nich je aj možnosť vyrábať tekuté mydlo zo zvyškov.

TEKUTÉ MYDLO ZO ZVYŠKOV

V prípade, že používate kozmetiku a saponáty niečo šetrnejšie, môžete ich životnosť ľahko predĺžiť. Neviete si ani predstaviť, koľko peňazí strácate v dôsledku toho, že bezhlavo míňate príliš veľa z toho alebo oného produktu.

Close-up Photo of White Ceramic Sink With Stainless Steel FaucetPexels

Ako predĺžiť životnosť kozmetiky a čistiacich prostriedkov

Aby sa znížila spotreba tekutého mydla, stačí do dávkovača pridať trochu vody. Jeho koncentrácia sa mierne zriedi, ale produkt vydrží omnoho dlhšie.

Tuhé mydlo je však zvyčajne najviac ovplyvnené práve prítomnosťou vody v mydlovničke. Pokúste sa z nej vylievať prebytočnú vodu vždy, keď si umývate ruky.

Cheese on SaucerPexels

Zvyšky by sa nemali vyhadzovať. Môžu sa použiť na vytvorenie tekutého mydla. Zvyšky mydla môžete tiež umiestniť do sieťky, prípadne do siloniek. Takúto vec môžete následne použiť na pranie alebo umývanie riadu.

Zvyšky voňavého mydla môžete ukladať na police s vecami, ktoré boli už dlho nečinné. Pomôže im to udržať si príjemnú vôňu v skrini a zbaviť sa tak zatuchnutej vône.

Nádoby s kondicionérom a šampónom je najlepšie skladovať hore nohami. Produkt teda určite použijete až do poslednej kvapky. A ak vám kondicionér dôjde pomerne rýchlo, môžete si ľahko vyrobiť svoj vlastný. Na jeho výrobu je vhodný kokosový alebo olivový olej, do ktorého môžete pridávať vajcia, med alebo banány.

Ak chcete predĺžiť životnosť svojim voňavkám, neskladujte ich na otvorenom priestranstve. Slnečné svetlo a vlhkosť sú pre takýto výrobok škodlivé. Týmto spôsobom si všetky dôležité vlastnosti zachovajú aj vaše obľúbené krémy.

Stainless Steel Faucet Turned OffPexels

Ako si vyrobiť tekuté mydlo zo zvyškov bez varenia

Na výrobu tekutého mydla budete potrebovať veľa zvyškov tuhého mydla, glycerín, citrónovú šťavu a ďalšie užitočné prísady. Všetky zvyšky postrúhajte na jemnom strúhadle a vložte ich do pohára s malým množstvom glycerínu a citrónovej šťavy. Všetko zalejte vriacou vodou.

Pamätajte, že nádoba by mala byť naplnená postrúhaným mydlom len do 2/3. Po rozpustení mydla môžete do neho pridať trochu medu alebo esenciálneho oleja. Tekuté mydlo je pripravené na použitie!

Dobré návyky pri skladovaní takýchto výrobkov sú užitočné nielen v karanténe. Ušetríte tak nielen spotrebu mydla, ale aj finančné prostriedky.

 

zdroj:pinterest.com

Back To Top