Bravčové karé na horčici s domácou knedľou. Skúste to zajtra na obed a žaiden tanier neostane prázdny

 

Recept:
6 ks bravčového kare
1 cibuľa
soľ, korenie,bobkový list, vegeta,karpatský bujón
horčica, strúhanka,olej, hladká múka
2 uhorky naložené a pokrájané na kocky
Postup:


Kare osolíme, okoreníme,obalíme v strúhanke, vložíme do mikroténového vrecúška a naklepeme. Naklepané rezne z jednej strany potieme horčicou a opečieme na oleji.


Cibuľu nakrájame na kocky, vložíme do panvice a orestujeme ju, potom pridáme červenú papriku, mleté korenie, nové korenie, soľ,1 kávovú lyžičku vegety a karpatský bujón, vložíme rezne a podlejeme vriacou vodou.

Dusíme asi 50 minút, občas podlejeme.Ak je mäso hotové, vyberieme ho, do šťavy pridáme 2 nakrájané uhorky /nakladané/ a dusíme ešte 10 minút.Potom šťavu zahustíme múkou. Podávame s domácou knedľou…


Domáca knedľa:
50 dkg polohrubej múky
3 PL cukru
1 KL soli
1 vajce a l žĺtok
2 1/2 dl mlieka… aj viac…
1 droždie 42 gramov
0,5 dl oleja
Urobíme si kvások, necháme vykysnúť. Všetky sypké suroviny zmiešame, pridáme mlieko, v ktorom sme rozhabarkovali vajíčka, kvások a premiešame. Nakoniec pridáme olej.Vymiesime cesto, ktoré necháme 60 minút vykysnúť, potom ho rozdelíme na polovicu, spracujeme do dvoch valčekov a necháme podkysnúť.


Paríme 25 minút.Knedľu ešte na pare popicháme špajlou a tak ju vyberieme a potrieme olejom…

Back To Top