Pol kila nových zemiakov a veľa kôpru. Domáca zemiaková polievka vás ohromí svojou chuťou. Hotová je raz-dva

Prvý chod hlavného jedla je nevyhnutný pre harmonické fungovanie tráviaceho systému. Polievka by mala byť výživná, nemala by spôsobovať pocit ťažoby a čo je najhlavnejšie, mala by byť vynikajúca. Ak už v obchode alebo na svojej záhradke objavíte mäkké a voňavé mladé zemiaky, bolo by hriech nepripraviť si z nich úžasnú a sýtnu polievku. Poďme na to!

суп из картофеля и моркови

Ingrediencie:

  • 2,5 l zeleninového vývaru
  • 400 g mladých zemiakov
  • 3 mrkvy
  • 3 PL masla
  • 1 zväzok kôpru
  • 2 PL sušenej bazalky a oregána
  • Soľ a korenie podľa vkusu
  • 100 g smotany

Postup

  1. Mrkvu si dôkladne umyte a očistite. Nakrájajte ju na malé polkruhy.

суп из молодого картофеля

  1. Zemiaky si umyte a odstráňte šupku. Veľké si narežte na 4 časti, stredné na polovicu a malé môžete dať do polievky celé.

суп из моркови

  1. V hrnci, kde sa bude polievka variť, si rozpustite maslo a osmažte na ňom zemiaky a mrkvu. Stačí 4-5 minút pod pokrievkou.

картофельный суп

  1. Odstráňte pokrievku a pridajte bylinky. Opäť všetko osmažte na miernom ohni po dobu 6-7 minút. Ak je to potrebné, pridajte viac masla.

картофельный суп рецепт

  1. Kôpor si nasekajte najemno. Namiesto neho môžete použiť petržlen, zelenú cibuľku alebo pór (ten treba smažiť dozlatista).

картофельный суп быстро

  1. Všetko zalejte bujónom a pridajte kôpor. Varte, kým zemiaky a mrkva nebudú uvarené. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Dobrú chuť!

картофельный суп без лука

  1. Podávajte ešte horúcu a dozdobte kyslou smotanou.

картофельный суп вегетарианский

V prípade, že zemiaky nechcete zbaviť šupky, pokojne ju na nich nechajte – získate vitamíny, ktoré sú v nej obsiahnuté!

zdroj:takprosto.cc

Back To Top