Karfiol sa dá pripraviť veľmi chutne – natoľko, že aj tí, ktorí ho nemajú v obľube, zjedia celú porciu. Nemusíte ho vyprážať, pretože existuje oveľa jednoduchší, zdravší a chutnejší spôsob. Karfiol obalený v strúhanke a pečený v rúre sa môže stať vaším najobľúbenejším pokrmom! Pripravte si ho napríklad na večeru!
Potrebujete
- 2 hlávky karfiolu (1,3 kg)
- 150 g strúhanky
- hrsť strúhaného syra
- 100 g múky
- 4-5 čl olivového oleja
- 3 vajcia
- nasekanú petržlenovú vňať
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
Postup
- Umytý karfiol narežte na menšie kúsky a povarte 5 minút v slanej vode.
- Medzitým si pripravte tri taniere. V jednom si zmiešajte strúhanku, strúhaný syr, nasekanú vňať, cesnak a olivový olej. V druhom si rozbite tri vajcia a vymiešajte ich vidličkou. Do tretieho si nasypte múku.
- Karfiol najskôr obaľte v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
- Karfiol následne poukladajte na plech vystlatým papierom na pečenie. Vložte ho do rúry predhriatej na 180 stupňov a nechajte piecť 15 minút.
A bez vyprážania v oleji je karfiol vynikajúci, chrumkavý a veľmi chutný. Dobrú chuť!
Ďalšie informácie o príprave karfiolu v rúre nájdete v nasledujúcom videu:
zdroj.sovkusom.ru