Stop vyprážanému karfiolu! Existuje chutnejší a zdravší spôsob. Môžete si ho dať aj o polnoci

Karfiol sa dá pripraviť veľmi chutne – natoľko, že aj tí, ktorí ho nemajú v obľube, zjedia celú porciu. Nemusíte ho vyprážať, pretože existuje oveľa jednoduchší, zdravší a chutnejší spôsob. Karfiol obalený v strúhanke a pečený v rúre sa môže stať vaším najobľúbenejším pokrmom! Pripravte si ho napríklad na večeru!

Potrebujete

  • 2 hlávky karfiolu (1,3 kg)
  • 150 g strúhanky
  • hrsť strúhaného syra
  • 100 g múky
  • 4-5 čl olivového oleja
  • 3 vajcia
  • nasekanú petržlenovú vňať
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ

Postup

  1. Umytý karfiol narežte na menšie kúsky a povarte 5 minút v slanej vode.

  1. Medzitým si pripravte tri taniere. V jednom si zmiešajte strúhanku, strúhaný syr, nasekanú vňať, cesnak a olivový olej. V druhom si rozbite tri vajcia a vymiešajte ich vidličkou. Do tretieho si nasypte múku.

  1. Karfiol najskôr obaľte v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.

  1. Karfiol následne poukladajte na plech vystlatým papierom na pečenie. Vložte ho do rúry predhriatej na 180 stupňov a nechajte piecť 15 minút.

A bez vyprážania v oleji je karfiol vynikajúci, chrumkavý a veľmi chutný. Dobrú chuť!

Ďalšie informácie o príprave karfiolu v rúre nájdete v nasledujúcom videu:

 

 

zdroj.sovkusom.ru

Back To Top