V tomto vynikajúcom príspevku nájdete 5 vynikajúcich receptov na dezerty bez pečenia!
Pomarančový dezert
Ingrediencie:
- kyslá smotana 25% – 600 g;
- sušienky – 250 g;
- želatína -20g;
- 1 sáčok pomarančového želé;
- 2-3 pomaranče;
- cukor – 120 g;
- vanilka.
Začnime s varením:
- Želatínu zalejte horúcou vodou a odložte.
- Rozpustite želé podľa pokynov a nechajte vychladnúť.
- Rozdrobte sušienky.
- Nakrájajte ovocie tak, ako sa vám páči. Pomaranč položte na spodnú časť formy, nalejte na ňu želé a nechajte ju v chladničke, kým nestuhne.
- V hlbokej nádobe zmiešajte kyslú smotanu, cukor, vanilku a potom ich rozmiešajte v mixéri. Nakoniec pridajte želatínu, ktorá má byť vychladnutá.
- Pridajte sušienky do zmesi z kyslej smotany i želatíny a premiešajte.
- Nalejte hmotu na chladené želé a nechajte vychladnúť, kým nestuhne.
- Keď vychladne, odstráňte koláč z formy. Aby ste to dosiahli, vložte formu na niekoľko sekúnd do horúcej vody. Potom ju prevráťte.
Tvarohový dezert
Budete potrebovať:
- chrumkavé sušienky;
- 250 g tvarohu;
- pol pohára kyslej smotany;
- 3-4 lyžice práškového cukru;
- 100 g masla;
- sušené ovocie (ak chcete).
Príprava:
- Zmiešajte tvaroh, kyslú smotanu, práškový cukor a rozmixujte alebo ich len rozmiešajte. Do hmoty pridajte olej a sušené ovocie (dajte na niekoľko minút do vriacej vody a nakrájajte).
- Položte na dno formy papier na pečenie alebo fóliu. Na dno uložte niekoľko vrstiev sušienok. Môžete poliať kávou alebo svojim obľúbeným sirupom.
- Dajte tvaroh na sušienky.
- Potom vrstvy zopakujte atď. Namažte poslednú vrstvu sušienok tvarohom.
- Chlaďte približne 1 hodinu. Potom otočte formu a odstráňte fóliu. Ozdobte dezert podľa potreby.
Hroznový dezert
Budete potrebovať:
- 700 g plnotučnej kyslej smotany;
- 300 g chrumkavých sušienok;
- sušené ovocie;
- čokoládu;
- 25 g želatíny;
- sáčok zeleného želé;
- bezjadierkové hrozno;
- 1 šálku cukru;
- vanilku;
Príprava:
- Nalejte želatínu do 150 ml horúcej vody. Nechajte rozpustiť.
- Želé zrieďte podľa pokynov, nechajte vychladnúť.
- Jemne rozdrvte sušienky.
- Kyslú smotanu zmiešajte s cukrom a vanilkou. Potom pridajte želatínu a znova rozmiešajte.
- Čokoládu, vopred vychladenú, jemne rozdrvte.
- Kyslú smotanu zmiešajte so sušienkami a sušeným ovocím (mali by sa namočiť do vriacej vody a nakrájať).
- Je lepšie mať odnímateľnú formu. Vložte do nej tretiu časť hmoty z kyslej smotany. Posypeme čokoládou. Potom znova premiešajte, posypte čokoládou. Posledná vrstva je hmota z kyslej smotany.
- Vložte formu s koláčom do chladničky na 30-40 minút.
- Teraz hrozno umyte a nakrájajte na polovice.
- Krásne v kruhu položte polovice hrozna na dezert a nalejte želé.
- Celý dezert vložte do chladničky, až kým úplne nevychladne.
- Po stuhnutí dezertu odstráňte boky formy a jemne preložte do misky.
Dezert „Mosaic“
Budete potrebovať:
- Kyslú smotanu – 500 g;
- Čerstvé alebo konzervované broskyne (alebo akékoľvek iné ovocie) – 300 g;
- sušienky – 100 g;
- cukor – 100 g;
- 2-3 vrecká želé rôznych farieb;
- želatínu – 10 g;
- vanilku;
Začneme s prípravou:
- Želé pripravte podľa pokynov. Nechajte vychladnúť.
- Nasypte želatínu do 50 ml horúcej vody a nechajte rozpustiť.
- Ovocie nakrájajte.
- Rozdrvte sušienky.
- Zmiešajte kyslú smotanu, cukor a vanilku. Pridajte vychladenú želatínu.
- Do zmesi pridajte sušienky, želé a broskyne, ktoré sú vopred nakrájané na kocky. Všetko dôkladne premiešajte.
- Nalejte do formy a umiestnite na chladné miesto na stuhnutie. Keď stuhne, formu vložte na niekoľko sekúnd do vriacej vody a otočte.
Čokoládový dezert
Budete potrebovať:
- 450 g tvarohu;
- 450 g kyslej smotany alebo klasického jogurtu;
- pol pohára mlieka;
- 20 g želatíny;
- pol pohára cukru;
- 1 – 2 polievkové lyžice kakaa;
- vanilku;
Príprava:
- Rozpustite želatínu v horúcom mlieku a počkajte kým nenapučí.
- Rozotrite tvaroh s cukrom, vanilkou a želatínou. Rozmixujte.
- Výsledná zmes sa rozdelí na 2 časti. Pridajte kakao do jednej časti.
- Nalejte bielu hmotu do formy, vložte do chladničky a dajte vychladnúť. Potom nalejte čokoládovú časť. Znova dajte do chladničky.
- Potom dezert môžete ozdobiť ovocím alebo džemom.