Najlepšie dezerty na víkend. 5 TOP receptov, ktoré pokojne môžete dať aj návšteve

 

V tomto vynikajúcom príspevku nájdete 5 vynikajúcich receptov na dezerty bez pečenia!

Pomarančový dezert

Ingrediencie:

  • kyslá smotana 25% – 600 g;
  • sušienky – 250 g;
  • želatína -20g;
  • 1 sáčok pomarančového želé;
  • 2-3 pomaranče;
  • cukor – 120 g;
  • vanilka.

Začnime s varením:

  1. Želatínu zalejte horúcou vodou a odložte.
  2. Rozpustite želé podľa pokynov a nechajte vychladnúť.
  3. Rozdrobte sušienky.
  4. Nakrájajte ovocie tak, ako sa vám páči. Pomaranč položte na spodnú časť formy, nalejte na ňu želé a nechajte ju v chladničke, kým nestuhne.
  5. V hlbokej nádobe zmiešajte kyslú smotanu, cukor, vanilku a potom ich rozmiešajte v mixéri. Nakoniec pridajte želatínu, ktorá má byť vychladnutá.
  6. Pridajte sušienky do zmesi z kyslej smotany i želatíny a premiešajte.
  7. Nalejte hmotu na chladené želé a nechajte vychladnúť, kým nestuhne.
  8. Keď vychladne, odstráňte koláč z formy. Aby ste to dosiahli, vložte formu na niekoľko sekúnd do horúcej vody. Potom ju prevráťte.

Tvarohový dezert

Budete potrebovať:

  • chrumkavé sušienky;
  • 250 g tvarohu;
  • pol pohára kyslej smotany;
  • 3-4 lyžice práškového cukru;
  • 100 g masla;
  • sušené ovocie (ak chcete).

Príprava:

  1. Zmiešajte tvaroh, kyslú smotanu, práškový cukor a rozmixujte alebo ich len rozmiešajte. Do hmoty pridajte olej a sušené ovocie (dajte na  niekoľko minút do vriacej vody a nakrájajte).
  2. Položte na dno formy papier na pečenie alebo fóliu. Na dno uložte niekoľko vrstiev sušienok. Môžete  poliať kávou alebo svojim obľúbeným sirupom.
  3. Dajte tvaroh na sušienky.
  4. Potom vrstvy zopakujte atď. Namažte poslednú vrstvu sušienok tvarohom.
  5. Chlaďte približne 1 hodinu. Potom otočte  formu a odstráňte fóliu. Ozdobte dezert podľa potreby.

Hroznový dezert

Budete potrebovať:

  • 700 g plnotučnej kyslej smotany;
  • 300 g chrumkavých sušienok;
  • sušené ovocie;
  • čokoládu;
  • 25 g želatíny;
  • sáčok zeleného želé;
  • bezjadierkové hrozno;
  • 1 šálku cukru;
  • vanilku;

Príprava:

  1. Nalejte želatínu do 150 ml horúcej vody. Nechajte rozpustiť.
  2. Želé zrieďte podľa pokynov, nechajte vychladnúť.
  3. Jemne rozdrvte sušienky.
  4. Kyslú smotanu zmiešajte s cukrom a vanilkou. Potom pridajte želatínu a znova rozmiešajte.
  5. Čokoládu, vopred vychladenú, jemne rozdrvte.
  6. Kyslú smotanu zmiešajte so sušienkami a sušeným ovocím (mali by sa namočiť do vriacej vody a nakrájať).
  7. Je lepšie mať odnímateľnú formu. Vložte do nej tretiu časť hmoty z kyslej smotany. Posypeme čokoládou. Potom znova premiešajte, posypte čokoládou. Posledná vrstva je hmota z kyslej smotany.
  8. Vložte formu s koláčom do chladničky na 30-40 minút.
  9. Teraz hrozno umyte a nakrájajte na polovice.
  10. Krásne v kruhu položte polovice hrozna na dezert a nalejte želé.
  11. Celý dezert vložte do chladničky, až kým úplne nevychladne.
  12. Po stuhnutí dezertu odstráňte boky formy a jemne preložte do misky.

Dezert „Mosaic“

Budete potrebovať:

  • Kyslú smotanu – 500 g;
  • Čerstvé alebo konzervované broskyne (alebo akékoľvek iné ovocie) – 300 g;
  • sušienky – 100 g;
  • cukor – 100 g;
  • 2-3 vrecká želé rôznych farieb;
  • želatínu – 10 g;
  • vanilku;

Začneme s prípravou:

  1. Želé pripravte podľa pokynov. Nechajte vychladnúť.
  2. Nasypte želatínu do 50 ml horúcej vody a nechajte rozpustiť.
  3. Ovocie nakrájajte.
  4. Rozdrvte sušienky.
  5. Zmiešajte kyslú smotanu, cukor a vanilku. Pridajte vychladenú želatínu.
  6. Do zmesi pridajte sušienky, želé a broskyne, ktoré sú vopred nakrájané na kocky. Všetko dôkladne premiešajte.
  7. Nalejte do formy a umiestnite na chladné miesto na stuhnutie. Keď stuhne, formu  vložte na niekoľko sekúnd do vriacej vody a otočte.

Čokoládový dezert

Budete potrebovať:

  • 450 g tvarohu;
  • 450 g kyslej smotany alebo klasického jogurtu;
  • pol pohára mlieka;
  • 20 g želatíny;
  • pol pohára cukru;
  • 1 – 2 polievkové lyžice kakaa;
  • vanilku;

Príprava:

  1. Rozpustite želatínu v horúcom mlieku a počkajte kým nenapučí.
  2. Rozotrite tvaroh s cukrom, vanilkou a želatínou. Rozmixujte.
  3. Výsledná zmes sa rozdelí na 2 časti. Pridajte kakao do jednej časti.
  4. Nalejte bielu hmotu do formy, vložte do chladničky a dajte vychladnúť. Potom nalejte čokoládovú časť. Znova dajte do chladničky.
  5. Potom dezert môžete ozdobiť ovocím alebo džemom.
Back To Top