Babičkine cesnakové trojuholníčky – robím ich vždy z dvojitej dávky, pretože zo stola zmiznú behom chvíle!

Ingrediencie:

1 lyžička cukru kryštál
4 štipky rasce na posypanie
4 lyžičky sušeného droždia
2 lyžičky jedlej soli
800 g polohrubej múky
250 g tuku (Hera alebo maslo)
1 dl rastlinného oleja
5 dl polotučného mlieka
12 strúčikov cesnaku (pretlačený)
5 oddelených žĺtkov

Pracovný postup:

Cesto som si nechala urobiť v domácej pekárni na program Príprava alebo Cesto, ale môžete ho vypracovať aj normálne rukami a nechať tak 1 hodinku kysnúť. Medzitým si pripravíme náplň – zmiešame Heru s cesnakom, žĺtky a osolíme. Potom cesto rozdelíme na 5 častí, rozvaľkáme, potrieme plnkou a zavinieme ako závin.

Dáme na plech s pečenie podložkou alebo papierom. Potrieme dôkladne žĺtkom, posypeme rascou alebo syrom / podľa chuti /. Nožnicami nastriháme na každom závinu tvary trojuholníčkov / stačí nastrihnúť len hornú časť cesta / alebo radielkom.

Dáme do rozpálenej rúry asi na 180 stupňov na asi 30 – 35 minút. Po upečení jednotlivé trojuholníčky od seba oddelíme napr. príborovým nožom.

Back To Top