Malé triky pre chutné vývary a polievky
Chutný vývar.
Ak chcete, aby vývar bol chutný, musíte začať variť zeleninu v studenej vode.
Huby v polievke.
Niekoľko čerstvých kuriatok do akejkoľvek polievky pridajú viac chuti.
Pridávanie zelených korenín.
Nasekané koreniny sa vkladajú do hotového jedla na samom konci. Ideálnou možnosťou pre zachovanie vitamínov je pridať koreniny a okamžité vypnúť pec.
Koňak v bujóne.
Mäso v bujóne sa bude variť omnoho rýchlejšie a samotný bujón bude mať pikantnejšiu chuť, ak pridáte niekoľko kvapiek koňaku do vody na začiatku varenia.
Bobkový list.
Je dobré, keď sa bobkový list pridáva na konci varenia. Nikdy ho však nenechávajte po uvarení v polievke, lebo potom môže pokaziť jej chuť.
Ľad v vývare.
Chceli by ste, aby vývar bol číry? Po uvarení do neho ponorte kocku ľadu a potom ho znova prevarte.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Pena.
Ak ste včas neodstránili penu z vývaru a klesla na dno, nalejte do hrnca pohár vody. Pena začne stúpať a môže byť odstránená.
Cibuľová šupka.
Vývar cibuľových šupiek môže zafarbiť vývar. To zvyšuje jeho výživovú hodnotu, obohacuje vitamínmi a zlepšuje vzhľad vývaru.
Príprava zeleniny.
Zelenina sa olúpe alebo umyje tesne pred pridaním do polievky.
Korenie.
Do kuracích vývarov nedávajte žiadne prísady, iba cibuľu a mrkvu. Inak stratí chuť.
Priehľadný vývar.
Ak chcete počas varenia získať číry vývar z mäsa, musíte doň vložiť umyté vaječné škrupiny. Pripravený bujón by mal byť filtrovaný.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Chutný boršč.
Pri vyprážaní zeleniny pridajte nielen soľ, ale aj cukor a trochu kyseliny octovej, ktorá zachová farbu zeleniny, a pridá jedlu potrebnú kyslosť.
Chutná okroška.
Zmiešajte nakrájanú jarnú cibuľu so žĺtkami. Ak pripravujete kvas pre okrošku sami, pridajte chleb Borodino alebo iné čierne odrody chleba s aromatickými prísadami. Nezabudnite do okrošky pridať horčicu.