Cuketa patrí k dostatočne známej zelenine, ktorú nie je nutné špeciálne predstavovať. Dá sa pripraviť na množstvo spôsobov, od polievok až po prívarky, alebo fašírky v kombinácii s mletým mäsom. Vyskúšajte nasledujúci recept, sme presvedčení, že si ho obľúbite nielen vy, ale aj celá vaša rodina!
Potrebujete
- 2 cukety
- 1 cibuľa
- 300 – 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 50-70 g tvrdého syra
- 30 g mozzarelly
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 – 3 paradajky
- Petržlenová vňať (podľa chuti)
- Soľ
- Olivový olej
- Čierne korenie
Postup
- Umyté cukety si osušte a rozrežte pozdĺžne na polovicu. Vydlabte dužinu – približne do 1 cm od kraja.
- Pripravené cukety si potrite olivovým olejom a položte ich na plech vystlatým papierom na pečenie. Rezom nadol ich nechajte piecť 15 minút pri 180 stupňoch.
- Najemno nakrájanú cibuľu si spolu s prelisovaným cesnakom restujte na panvici s olivovým olejom. Pridajte si vydlabanú dužinu z cukety a restujte ďalších 7 minút.
- Mleté mäso si osmažte na druhej panvici a následne ho zmiešajte s cuketovou dužinou.
- Petržlenovú vňať nasekanú najemno zmiešajte s nastrúhaným syrom. Pridajte ich do zmesi mäsa a dužiny. Osoľte a okoreňte.
- Zapečené cuketové lodičky naplňte pripravenou zmesou. Položte ich na plech, ktorý si pred tým vymastite olivovým olejom. Dozdobte ich tenkými plátkami paradajok, pridajte soľ a korenie.
- Nechajte piecť 20-25 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Pár minút pred koncom ešte pridajte plátky mozzarelly a vložte naspäť do rúry.
K tomuto pokrmu už nebudete potrebovať žiadnu omáčku, pretože plnka bude dostatočne šťavnatá. Zvoľte si obľúbené koreniny, prípadne bylinky a vytvorte si skvelý pokrm do každého počasia!
zdroj: sovkusom.ru