Plnené cuketové lodičky pečené v rúre. Toto milujú aj tí, čo nejedia cuketu

Cuketa patrí k dostatočne známej zelenine, ktorú nie je nutné špeciálne predstavovať. Dá sa pripraviť na množstvo spôsobov, od polievok až po prívarky, alebo fašírky v kombinácii s mletým mäsom. Vyskúšajte nasledujúci recept, sme presvedčení, že si ho obľúbite nielen vy, ale aj celá vaša rodina!

Potrebujete

  • 2 cukety
  • 1 cibuľa
  • 300 – 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 50-70 g tvrdého syra
  • 30 g mozzarelly
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 – 3 paradajky
  • Petržlenová vňať (podľa chuti)
  • Soľ
  • Olivový olej
  • Čierne korenie

Postup

  1. Umyté cukety si osušte a rozrežte pozdĺžne na polovicu. Vydlabte dužinu – približne do 1 cm od kraja.

как приготовить кабачки

  1. Pripravené cukety si potrite olivovým olejom a položte ich na plech vystlatým papierom na pečenie. Rezom nadol ich nechajte piecť 15 minút pri 180 stupňoch.
  2. Najemno nakrájanú cibuľu si spolu s prelisovaným cesnakom restujte na panvici s olivovým olejom. Pridajte si vydlabanú dužinu z cukety a restujte ďalších 7 minút.

как приготовить лодочки из кабачков

  1. Mleté mäso si osmažte na druhej panvici a následne ho zmiešajte s cuketovou dužinou.

как приготовить кабачки в духовке

  1. Petržlenovú vňať nasekanú najemno zmiešajte s nastrúhaným syrom. Pridajte ich do zmesi mäsa a dužiny. Osoľte a okoreňte.
  2. Zapečené cuketové lodičky naplňte pripravenou zmesou. Položte ich na plech, ktorý si pred tým vymastite olivovým olejom. Dozdobte ich tenkými plátkami paradajok, pridajte soľ a korenie.

как запечь кабачки

  1. Nechajte piecť 20-25 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Pár minút pred koncom ešte pridajte plátky mozzarelly a vložte naspäť do rúry.

кабачки с мясной начинкой

K tomuto pokrmu už nebudete potrebovať žiadnu omáčku, pretože plnka bude dostatočne šťavnatá. Zvoľte si obľúbené koreniny, prípadne bylinky a vytvorte si skvelý pokrm do každého počasia!

 

zdroj: sovkusom.ru

Back To Top