Môže byť punčový, vanilkový, karamelový atď. Koľko druhov pudingu existuje toľko variácií má.
PRÍSADY:
cesto:
- 25 dkg hl. múky
- 5 dkg masla
- 1 dkg sódy bikarbóny
- trošku mlieka
- 3 pl cukru
- 2 vajíčka
Krém:
- 3 dl mlieka
- 3 pl hl. múky
- 10 dkg práškového cukru
- 3 bal. vanilkového pudingu
- 15 dkg vyšľahaneho masla
PRÍRAVA:
Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme pružné cesto. Rozdelíme na tri časti vyvaľkáme a na zadnej časti plechu upečieme tri pláty.
Krém: mlieko zohrejeme, pridáme múku, cukor a vanilkové pudingy, necháme vychladnúť a do studeného pudingu primiešame vyšlahané maslo. Krémom naplníme pláty a vrch posypeme práškovým cukrom.
Ja krém pripravujem tak že do polovice mlieka zamiešam pudingové prášky a druhú polovicu dám zovrieť, keď začne vrieť prilejem pudingové mlieko a varím kým sa nezačne odliepať od hrnca. Maslo vymiešam s cukrom a pridám do studeného pudingu. Nakoniec pridám vanilkový cukor, mne to chutí takto oveľa viac ako originálny postup.