Nakladaný cesnak v zaváracích pohároch! Plný vitamínov a chutí skvele!

Pre slovenský národ je typické všemožné zaváranie, nakladanie a iné spôsoby konzervovanie ovocia, zeleniny a potravín.

Už ste si ale niekedy pripravili nakladaný cesnak? Pravdepodobne túto pochúťku nepoznáte. To je veľká škoda, pretože obsahuje veľké množstvo cenných vitamínov, ktoré si vďaka naložení uchová. Pripravte si doma nakladaný cesnak a uvidíte!

zloženie

  • 1 kg cesnaku
  • 600 ml vody
  • 4 lyžice cukru
  • 7 ks celého čierneho korenia
  • 10 ks klinčekov
  • 3 lyžice octu
  • 2 lyžice soli

Príprava

Cesnak očistite a rozdeľte na strúčiky. Nalejte vodu do hrnca, pridajte soľ, cukor, korenie a klinčeky. Priveďte do varu a odstráňte z ohňa. Pridajte ocot. Cesnak vložte do sterilných nádob a zalejte nálevom. Dobre uzavrite a položte na chladné miesto, ale nie do chladničky. Konzumovať môžete už za dva mesiace!