10 rýchlych raňajok z hrnčeka, ktoré máte hotové za pár minút

 

Odborníci na výživu sa jednoznačne zhodujú v dôležitosti raňajok. Ale často v rannom zhone ostáva na najdôležitejšie jedlo dňa katastrofálne málo času! Prinajlepšom niečo zobneme cestou do práce, ak vôbec.

Dnes vám povieme, ako si pripraviť chutné, ale hlavne zdravé raňajky v priebehu niekoľkých minút. Vezmite si väčší hrnček, pretože vám zíde, no nie na kávu!

Rýchle raňajky v mikrovlnnej rúre

Miešané vajcia v hrnčeku

Rozotrite v hrnčeku olivový olej, rozbite doň 2 vajcia, pridajte 2 polievkové lyžice mlieka, štipku soli a korenia, vymiešajte vidličkou. Hrnček dajte do mikrovlnnej rúry na 45 sekúnd, vyberte, premiešajte, dajte ho naspäť na 30 sekúnd. Posypte strúhaným syrom.

Quiche so zeleninou v hrnčeku

Vymastite pohár olivovým olejom. Rozbite doň 1 vajce, pridajte 2 lyžice mlieka, štipku soli a korenia a vymiešajte. Pridajte nakrájaný plátok celozrnného chleba, nakrájajte na štvrtiny 2 cherry paradajky, 2 polievkové lyžice špenátu (môže byť mrazený). Nemiešajte. Zahrejte v mikrovlnnej rúre 1 minútu pri plnom výkone.

Francúzsky toast v hrnčeku

Roztopte v šálke 20 g masla, nakrájajte 2 plátky chleba na kocky, dajte do šálky. Rozbite 1 vajce, zalejte 3 polievkovými lyžicami mlieka, pridajte štipku škorice, štipku vanilkového cukru a cukor podľa chuti. Vymiešajte a dajte do mikrovlnky na 1 – 1,5 minúty.

Čokoládový muffin v hrnčeku

Do hrnčeka vymasteného maslom dajte 4 lyžice múky, štipku sódy, 4 lyžice cukru, 1,5 lyžice kakaa, 1 vajce, 3 lyžice mlieka a 2 lyžice masla. Dôkladne premiešajte a zohrejte v mikrovlnnej rúre 2,5 – 3 minúty.

Banánový muffin v hrnčeku

Roztopte v hrnčeku 1 polievkovú lyžicu masla. Banán nakrájajte na plátky, vložte do hrnčeka a rozmiešajte vidličkou. Pridajte 1 vajce a 1 polievkovú lyžicu mlieka. Pridajte 3 polievkové lyžice múky, štipku sódy a 3 polievkové lyžice cukru, znova premiešajte. Dajte na minútu do mikrovlnky na stredný výkon, potom nastavte vysoký výkon a ohrievajte ďalších 10 sekúnd.

Citrónovo-kokosový muffin v hrnčeku

Vo vymastenom hrnčeku zmiešajte 4 lyžice múky, štipku sódy, 2 polievkové lyžice cukru, 4 polievkové lyžice mlieka alebo smotany s nízkym obsahom tuku, 1 polievkovú lyžicu kokosových  hobliniek a 1 polievkovú lyžicu citrónovej kôry. Varte 1,5 – 2,5 minúty pri vysokom výkone.

Zapečené ovsené vločky s jablkami v hrnčeku

Zmiešajte v šálke 3 lyžice ovsených vločiek s 1 vajíčkom, pridajte 1 polievkovú lyžicu mlieka, 1 lyžičku ľanových semienok, štipku škorice a soľ. Pridajte ochutené jablko a med. Varte v mikrovlnnej rúre pri plnom výkone po dobu 2-3 minút.

Muffin s lesným ovocím v hrnčeku

Do vymasteného hrnčeka zmiešajte 3 lyžice múky, štipku sódy, 1 vajce, 3 polievkové lyžice mlieka, 3 polievkové lyžice cukru a 1 lyžička vanilkového cukru. Pridajte hrsť mrazených alebo čerstvých lesných plodov. Varte 2,5 – 3 minúty.

Ovsená kaša s arašidovým maslom v hrnčeku

Zmiešajte 3 polievkové lyžice ovsených vločiek s 5 polievkovými lyžicami vody alebo mlieka a 2 polievkovými lyžicami arašidového masla. Varte v troch fázach po minúte na strednom výkone. Podávajte s obľúbeným džemom alebo ovocím.

Omeleta s jarnou cibuľkou v hrnčeku

V miske vymiešajte 2 s 2 lyžicami mlieka. Pridajte hrsť nasekanej zelenej cibuľky a petržlenu, soľ, čierne korenie,  dôkladne premiešajte hmotu a ochutnajte. Varte pri plnom výkone jednu minútu, potom ďalšiu minútu pri strednom výkone.

Nezabudnite, že nie všetky hrnčeky sú vhodné na použitie do mikrovlnky.

Back To Top