Domáci syr máte hotový okamžite a netreba žiaden syridlo. Začala som s malou dávkou ale teraz si robím celý hrniec

S poslednými rokmi čím ďalej viac posilňuje trend prípravy základných potravín doma. Domáci chlieb si dnes už pripravuje skoro každý, pretože je to veľmi ľahké a výsledok je úplne fantastický chrumkavý a chutný.

zloženie

  • 500 g tvarohu
  • 500 ml mlieka
  • 50 g masla
  • Pol lyžičky sódy
  • 1 vajce
  • soľ

Príprava

Zmiešajte mlieko s tvarohom v hrnci a varte, kým sa nezačne srvátka oddeľovať od vody. 

Rozpustite maslo v hrnci a vhoďte do neho vajcia, pridajte sódu. Akonáhle sa suroviny spoja, nalejte zmes do mlieka a varte. 

Akonáhle sa začne opäť oddeľovať syr od vody prestaňte miešať. V tomto momente preceďte zmes cez gázu a vytlačte všetku vodu. Udržujte syr v chladničke, aby syr zostal čerstvý.


[instagram-feed followtext="PRIDAJTE SA NA NÁŠ INSTAGRAM"]