S poslednými rokmi čím ďalej viac posilňuje trend prípravy základných potravín doma. Domáci chlieb si dnes už pripravuje skoro každý, pretože je to veľmi ľahké a výsledok je úplne fantastický chrumkavý a chutný.
zloženie
- 500 g tvarohu
- 500 ml mlieka
- 50 g masla
- Pol lyžičky sódy
- 1 vajce
- soľ
Príprava
Zmiešajte mlieko s tvarohom v hrnci a varte, kým sa nezačne srvátka oddeľovať od vody.
Rozpustite maslo v hrnci a vhoďte do neho vajcia, pridajte sódu. Akonáhle sa suroviny spoja, nalejte zmes do mlieka a varte.
Akonáhle sa začne opäť oddeľovať syr od vody prestaňte miešať. V tomto momente preceďte zmes cez gázu a vytlačte všetku vodu. Udržujte syr v chladničke, aby syr zostal čerstvý.