Ak by si si dal niečo sladké, tak mám pre teba dobrý nápad, určite si ho obľúbiš!
PRÍSADY
Cesto:
- 60 dkg hl. múky
- 2 pl oleja
- 2 pl roztopeného masla
- 3 dkg čerstvého droždia
- 6 dkg cukru
- štipka soli
- 3 dl mlieka
Krém:
- 20 dkg masla alebo margarínu
- 20 dkg práškového cukru
- 3 pl kakaového prášku
Na potieranie:
- 1 žĺtok
- 1 pl mlieka
- štipka cukru
PRÍPRAVA
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto. Rozdelíme na 6 bochníkov a necháme cesto odležať asi 30 minút. Medzitým si pripravíme plnku, zmiešame všetky suroviny.
Každý bochník ušúľame na dĺžku plechu, všetky potrieme plnkou a urobíme dve pletenky. Položíme ich na plech.
Necháme 30 minút kysnúť a potrieme ich zmesou mlieka, cukru a žĺtka. 25 minút pečieme pri teplote 180°C.
zdroj: egyszerugyorsreceptek.com