Kakaová pletenka je tak super, že si pekári pýtajú recept. Za 20 rokov som nič lepšie nejedla

Ak by si si dal niečo sladké, tak mám pre teba dobrý nápad, určite si ho obľúbiš!

PRÍSADY

Cesto:

  • 60 dkg hl. múky
  • 2 pl oleja
  • 2 pl roztopeného masla
  • 3 dkg čerstvého droždia
  • 6 dkg cukru
  • štipka soli
  • 3 dl mlieka

Krém:

  • 20 dkg masla alebo margarínu
  • 20 dkg práškového cukru
  • 3 pl kakaového prášku

Na potieranie:

  • 1 žĺtok
  • 1 pl mlieka
  • štipka cukru

PRÍPRAVA

Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto. Rozdelíme na 6 bochníkov a necháme cesto odležať asi 30 minút. Medzitým si pripravíme plnku, zmiešame všetky suroviny.

Každý bochník ušúľame na dĺžku plechu, všetky potrieme plnkou a urobíme dve pletenky. Položíme ich na plech.

Necháme 30 minút kysnúť a potrieme ich zmesou mlieka, cukru a žĺtka. 25 minút pečieme pri teplote 180°C.


zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Back To Top