Recept na turecké placky som si doniesla z dovolenky. Sú veľmi chutné a vydržia aj niekoľko dní

Bazlama je turecký pečivo. Turci ho jedia s čajom na raňajky, natierajú si naň maslo. Veľmi chutný je s tvrdým syrom.

Podľa klasického receptu sa koláče vyrábajú s kvásku a vody. Ale ak nie ste priaznivcami kysnutého cesta, potom sa vám bude páčiť alternatívny recept tureckých palaciniek.

Ako si pripraviť toto jedlo podobné našim palacinkám.

Obrovské plus je, že ingrediencie viete spočítať na prstoch jednej ruky. Žiadne drahé výrobky, nevídané korenie. Iba jednoduché potraviny, ktoré zvykneme mať v kuchyni. Dnes vám povieme, ako jednoducho si lepešky pripravíte doma.

 

Ingrediencie :

  • 400 g pšeničnej múky
  • 250 ml kefíru
  • soľ podľa chuti
  • 1 lyžička sódy

Postup :

1. Preosejte múku a pridajte sódu a soľ.

2. Vymieste mäkké cesto. V závislosti od konzistencie kefíru vám ho môže postačiť aj trošku menej.

3. Aby sa vám nelepilo cesto na ruky, potrite si ruky olejom.

4. Cesto dajte odpočinúť na 10 minút do chladničky.

5. Cesto rozdeľte na 5 častí. Z každého kúska vytvarujte tenkú okrúhlu palacinku.

6. Prepichnite palacinky po obvode vidličkou a dobre predhrejte panvicu.

7. Na strednom ohni opečte placky z oboch strán do zlatohneda. Panvicu nepotrebujete naolejovať. Keď je placka opečená, môžete ju potrieť maslom.

A chutné placky sú na svete. Je to skvelá náhrada za chlieb. Nie je nič jednoduchšie ako pripraviť si tieto placky.

Zdieľajte so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach najjednoduchší recept na turecké placky.

zdroj:takprosto.cc

Back To Top