Indiánky sa skvelo hodia nielenku káve, ale aj na rodinnú oslavu. Prečo ich kupovať, keď sú plné chémie a stojí veľa peňazí?

Najrôznejšie torty a dezerty sú slabosťou mnohých z nás. Popoludňajšia káva s nimi chutí oveľa lepšie ako bez nich. Príprava dezertov ale často bohužiaľ býva časovo trochu náročná a nám sa kvôli upečení chutného koláča nechce stráviť v kuchyni celé popoludnie.

To je tiež jedným z dôvodov, prečo sú dnes tak obľúbené najrôznejšie nepečené dezerty, ktoré sú na prípravu väčšinou ľahšie a rýchlejšie. My vám dnes prinášame recept na veľmi chutné a ľahké mini indiánky, ktorými si môžete spríjemniť napríklad nedeľné popoludnie či nimi prekvapiť nečakanú návštevu.

Čo budeme potrebovať?

Na prípravu indiánky budeme potrebovať iba dva bielky, jedno balenie detských piškót, 150 gramov cukru múčka, dve polievkové lyžice marmelády, napríklad jahodové, a jednu čokoládovú polevu.

Indiánky ako zákusky majú svoj pôvod pravdepodobne na začiatku devätnásteho storočia, kedy podobný zákusok pod názvom Indianer vytvoril jeden nemenovaný maďarský kuchár ako cukrovinku, ktorá sa podávala po vystúpeniach istého indického kúzelníka vo Viedni. Na rozdiel od dnešnej českej verzie indiánku ten pôvodný však obsahoval šľahačku, nie sneh.

Ako na to?

Postup výroby je veľmi jednoduchý a zvládne ho aj vaša dospievajúca dcéra. Začneme tým, že si preosejeme cukor, aby sme sa vyvarovali možných hrudiek. Ďalším krokom je vyšľahaní tuhého snehu z cukru a bielkov. Vytvorený sneh potom umiestnime do vodného kúpeľa a nad parou znovu šľaháme približne po dobu desiatich minút. Sneh bude mať pórovitú konzistenciu a veľký objem.

 Vzniknutú hmotu potom preložíme do misky a zašľaháme marmeládu. V prípade, že vám hmota po zašľahanie marmelády príliš zredne, znovu ju umiestnite do vodného kúpeľa a ušľahajte. Posledným krokom je přendání tejto hmoty do cukrárskeho vrecka a nastriekaní na pripravené piškóty.

Vrstvy vyšľahaného krému by mali byť štyri. Pri ich tvorení držíme trubičku cukrárskeho vrecka vždy kolmo a po nanesení prvej vrstvy pretlačíme trubičku do stredu, vyjdeme pomaly hore a urobíme ďalšiu vrstvu. Navrchu by mala byť malá špička. Následne umiestnime indiánky do chladničky, najmenej na dobu troch hodín, lepšie však cez noc.

Po vychladnutí indiánky ozdobíme čokoládovou polevou a opäť dáme na dobu aspoň pol hodiny do chladničky. Vyskúšajte a uvidíte, s akým úspechom sa tieto mini zákusky u všetkých, kto je ochutnajú, stretnú.

Rýdzo domáci variant

Pokiaľ chcete mať indiánky naozaj celé vlastnoručne vyrobené, môžete si sami upiecť aj piškótový základ, na ktorý potom vyšľahaný sneh umiestnite. Na výrobu piškótového cesta budete potrebovať len vajcia, cukor a hladkú múku.

zdroj:bidista.hu

Back To Top