Takto vyrobíte až 5 kg domácej vegety na celý rok za cenu jedného vrecúšku z obchodu

Žiadne jedlo sa dnes nezaobíde bez korenia. Jedine to mu dá požadovanú chuť, ktorá sa príjemne rozvinie vo vašich ústach. Možné samozrejme je vyraziť do obchodu a tam si korenia kúpiť. To je ale často drahé, mnohokrát je plné soli a zabúdať nemožno ako na chémiu, tak na éčka. Preto je oveľa lepšie siahnuť do vlastných zásob. Prinášame vám recept na domácu koreniacu zmes, ktorú budete milovať.

Čo budete potrebovať?

Zaujíma vás, čo budete na domáce koreniacu zmes potrebovať a bez čoho sa nezaobídete? Ako sme uviedli, jedná sa len o prírodné suroviny. Žiadnu chémiu nečakajte. A aby bol výsledok doslova dokonalú explóziou chuťou, je potrebné mať k dispozícii toto:

  • 1 kg mrkvy
  • 1 kg petržlenu
  • 1 kg farebných paprík
  • 0,5 kg zeleru
  • 1 karfiol
  • 20 dkg cibule
  • 20 dkg paradajok
  • 20 dkg kvaky
  • 2 cesnakmi

Najprv pripravte všetku zeleninu

Postup prípravy začína tým, že si nachystáte všetku zeleninu. Tú očistíte, olúpete, umyjete alebo oškrabeme a potom ju nakrájate na menšie kúsky a potom ju dáte všetko do misy. Následne je potrebné použiť mixér alebo cutter, pomocou ktorého ju budete môcť dokonale rozsekať na menšie kúsky. Skutočne mixujte vždy do tej doby, kým vám nevznikne veľa jemná zeleninová. Môžete to trvať nejaký ten čas, ale buďte si istí, že výsledok za to stojí.

Doplňte soľou a dajte do pohárov

Akonáhle je zmes zeleniny hotová, pridajte na celkové množstvo 500 g hrubozrnnej soli. S ňou všetko veľmi dôkladne premiešajte. Potom môžete koreniacu zmes dávať späť do uzatvárateľných pohárov. Pri tom sa snažte o dve veci. Prvá je tá, že by ste mali do každého pohára natlačiť čo možno najviac zeleniny, aby sa neobjavili prázdne miesta. Ďalej je potrebné pohár naplniť vždy až po okraj a potom ju zatvorte viečkom.

Sterilizácia nie je potreba

Unikátna je na tomto recepte tiež to, že sterilizácia tu nie je potrebné. Síce ju môžete vykonať, ale aj bez nej vám koreniacu zmes vydrží celkom dlhú dobu. Jediným konzervantom je tu soľ. Ak budete poháre ukladať na chladnom a tmavom mieste, môžete mať toto zeleninové korenie k dispozícii aj pár mesiacov.

zdroj:bidista.hu

Back To Top